Elever præsenterer Forfatterlinjen:

Her kan du møde Forfatterlinjen i en video lavet af linjens elever.

Mød Forfatterlinjen og nogle af eleverne fra linjen, som fortæller om undervisningen og fællesskabet på holdet. 

Videoen er lavet af Freya Luna Andersen, Silja Kahr Hansen og Lea Holm Jensen fra Forfatterlinjen, samt Benjamin Ørbæk Haahr fra Filmteamet.

Mød en elev fra Forfatterlinjen:

Mit navn er Freya. Udover at gå på Forfatterlinjen, går jeg på STX i Holstebro. Man kan sagtens gøre begge dele, da Dansk Talentakademi og gymnasiet har en god ordning, så man ikke er alt for presset.

Jeg søgte ind på Forfatterlinjen i marts 2020, fordi jeg gerne ville forsætte med at skrive efter et år på skrivelinjen hos Venø Efterskole. Oprindeligt er jeg fra Aarhus, men i skoleåret 19/20 blev jeg præsenteret for Dansk Talentakademi via min efterskole.

Med efterskolens skrivelinje besøgte vi senere Forfatterlinjen. Jeg kan huske, at vi så danserne i pausen og vi kunne hører eleverne fra Musical og Teaterlinjen synge. Jeg var helt betaget af stemningen og tænkte her skal jeg gå.  I marts tilmeldte jeg mig gymnasier i Holstebro-området og søgte ind på Forfatterlinjen med en brevsamling og en kort novelle. Jeg kan huske, at jeg var så nervøs for ikke at komme ind. Men optagelsesprocessen forløb så fint og var meget uformel. Samtidig søgte jeg bolig hos Dansk Talentakademi og det gjorde det let at flytte til Holstebro.

Jeg får så meget ud af undervisningen. Man lærer nye teknikker og finder ud af mere om sig selv og sin egen skrivestil. Selvom vi ikke alle vil være forfattere i fremtiden, så kan vi lære af og inspirere hinanden. Fællesskabet på linjen betyder i det hele taget utrolig meget. Det gør f.eks. at man får en ærlig vurdering af sit arbejde og det holder mig motiveret, så jeg kan videreudvikle mit talent sammen med andre unge med samme interesse.

Efter Dansk Talentakademi skal jeg enten studere journalistik på Journalisthøjskolen i Aarhus eller tage et år på skrivehøjskole. Jeg håber på forsat at kunne udvikle og opdage nye sider af mit forfatterskab.

Tværfagligt samarbejde og filmprojekt:

I foråret 2020 under den første nedlukning, skabte Anton og Clara, der er elever på Danselinjen og medlemmer af Filmteamet på Dansk Talentakademi, kortfilmen: ‘Som Om Intet Var Sket’.

Filmen blev lavet med kreativ hjælp fra flere af de andre linjer. Bl.a. hjalp de fire forfatterelever Amalie, Astrid, Lea og Silja med teksten og Sigurd fra Musical og Teaterlinjen hjalp med musikken. Filmen blev indsendt til TheNextFilmFestivals CoronaAward, hvor juryen, bestående af nogle af de bedste filmfolk i Danmark, tildelte filmen en 2. plads med ordene: Smuk, stilfuld, visuelt stærk og stemningsfuld.

“Filmen udforsker modsætningsforholdet i længslen efter socialt samvær og retningslinjerne, som vi alle må overholde, uden at give et definitivt svar på det.

Se ‘Som Om Intet Var Sket’ på YouTube.

Læs Forfatterlinjens elevprojekter 2020:

Normalt vil hver enkelt elev på Forfatterlinjen i slutningen af forårssemesteret lave en bog eller et hæfte på tryk – eller præsentere sit arbejde med tekst som bærende element på anden måde. Men i foråret 2020 valgte vi at udgive årets elevprojekter digitalt i stedet for i trykt form grundet nedlukningen med virtuel undervisning.

Det kom der nogle rigtig gode tekster ud af, hvor hver elevs særlige toneleje træder frem, som kan læses her:

Digital udgivelse i 2020: Læs årets elevprojekter fra Forfatterlinjen

Performative tekstværker og optræden:

På Forfatterlinjen har vi skiftende gæstelærerforløb, hvor vi arbejder med forskellige litterære genrer.

Med gæsteunderviser Signe Frederiksen arbejdede eleverne med performative tekstværker. Inspireret af forløbet dannede fire elever et skriftkollektiv og arbejdede videre med den kollektive skrivningsproces, hvor de eksperimenterede med virkemidler fra den performative oplæsning.

Læs mere om forløbet og se en videooptagelse af elevernes optræden med deres performative og kollektive “stemme”.

Karakterarbejde og -forløb:

Undervisningen på Forfatterlinjen er meget varierende og gennem forskellige forløb søger vi inspiration og eksperimenterer også udenfor undervisningslokalet. Vi har f.eks. arbejdet med karakterudvikling i Holstebro, hvor eleverne gik ud i byen og udspionerede tilfældige personer.

Læs om karakterarbejdet og nogle eksempler på elevernes tekster, som blev til under forløbet.  

Undervisningsplan:

Er du interesseret i, hvad vi laver på Forfatterlinjen? Så se et eksempel på en undervisningsplan her.

Undervisningsplan forår 2019

Bliv elev på Forfatterlinjen

Overvejer du om Forfatterlinjen er noget for dig?
Læs mere om linjen, optagelse og udfyld ansøgningsskemaet her.