Vi har talt med nogle af de tidligere elever fra - Kunst og Design

Vi har stillet nogle udvalgte tidligere elever spørgsmål om deres oplevelser med DTA og hvordan, de er kommet videre ud i den store verden.

Amalia Melchior Hyldahl

Hvad laver du nu? 

Jeg er påbegyndt en bachelor i Fine Art på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor jeg går på 2. år. 

Min praksis udfolder sig hovedsageligt gennem skulpturelle og installatoriske iscenesættelser, hvorigennem jeg undersøger den historiske krops materialitet, forfald og tidslighed, i en livscyklus hvor bevidstheden omkring vores eget endeligt er et uundgåeligt livsvilkår. 

Udgangspunktet for mig er der, hvor kroppen i døden overgår fra værende aktivt subjekt til værende objekt, skiller sig fra sit ”menneskelige” væren, for at indtræde i en ny økologi kulturelt, naturligt og musealt.

Det museale rum, dets billedsprog og metoder spiller en central rolle i min praksis – hvorfra jeg drager kropslige, æstetiske og sanselige erfaringer, der inkorporeres i mine værker. Museoligien har blandt andet spillet en central rolle, i en af mine seneste værker ”Memory’s Captured. Lifeless Body. A Fragment, Of The Passing. Earth.”, der fra d. 1. februar kan ses på Charlottenborgs Forårsudstilling 2023.
Sidste år udstillede jeg på Kunstnernes Efterårsudstillingen 2022, med værket ”Shelter, Bearing I. At The Edge Of Its Existence”.

Amalia Melchior Hyldahl

Hvad er det gode ved at gå på DTA?

K&D faciliterede et miljø hvorfra jeg kunne skabe mig en hverdag, i selskab af kunsten (Min egen såvel som andres). Herfra kunne jeg lægge fundamentet til den praksis jeg udfører i dag, og til alle tider vil bygge oven på.
Jeg blev opfordret til at tænke større, og det gav mig ikke blot viljen, men også modet til at insistere på min plads inden for kunstverdenen.

Hvad har du taget med fra Kunst og Designlinjen?

Foruden min tid på K&D, tror jeg ikke jeg ville have været der hvor jeg er i dag,og da i hvert fald ikke være nået så langt. Det var det første sted, jeg fik lov til at komme tættere på den etablerede kunstscene.