Forfatterkursus for unge: Læs. Analysér. Skriv. Eksperimentér.

Et skrivefællesskab for dig, der gerne vil udvikle din skriftlige kreativitet og teknik

Dansk Talentakademis tilbud indenfor skriveundervisning er Forfatterlinjen, hvor vi mødes på Campus to gange om ugen, skriver og læser, tager på studieture, deltager i workshops og er en del af det spirende kreative miljø på Dansk Talentakademi.


Forfatterlinjen er ambitiøs skriveundervisning i et fællesskab med ligesindede

Vi mødes to gange ugentligt på Forfatterlinjen og holder til i hyggelige lokaler på campus, hvor vi tager del i den fælles hverdag på Dansk Talentakademi. Undervisningen er uformel og drevet frem af elevernes ønsker, samtidig med at det altid er professionelle forfattere, der underviser. I grundtræk har vi skriveøvelser, projekter, diskussioner og tekstlæsninger, hvor vi læser hinandens tekster og lærer at give god, konstruktiv feedback. Over tid kommer vi til at kende hinanden godt, og linjen er kendetegnet ved et trygt og nysgerrigt miljø, hvor forskellige interesser og arbejdsformer trives. Nogle gange vil der være tværæstetiske forløb med de andre linjer og nye indgange til kunst og litteratur, så du får mulighed for at prøve dig selv af i forskellige discipliner og i samarbejde med andre.

Hvert semester har vi besøg af spændende gæstelærere, der alle er udøvende forfattere, så du som elev bliver introduceret for forskellige praksisser og får ny inspiration. Mod slutningen af forårssemesteret laver hver enkelt elev en bog eller et hæfte – eller præsenterer sit arbejde på anden måde, alt efter hvor den personlige interesse er. Du kan altså også arbejde med sangtekster, videoværker eller andre tværæstetiske formater, hvor tekst er et bærende element.

Undervisningens opbygning:

 

Tirsdage – selvstændige/frivillige projektdage:
Fælles tværfaglige dage for alle elever på Dansk Talentakademi. Det kan være sociale arrangementer, talks, arbejdsdage for elevprojekter og meget andet. Tirsdagene er et frivilligt tilbud, som du kan deltage i, når du har tid og lyst.

Onsdage og torsdage kl. 16.15-19.45:
Undervisning på Forfatterlinjen, hvor vi mødes i de hyggelige lokaler på campus. Her er der undervisning med skiftende professionelle forfattere.


Det praktiske

Forfatterlinjen er et 1, 2 eller 3-årigt forløb. Det er tilrettelagt på den måde, at du kan følge en (ungdoms-)uddannelse eller arbejde ved siden af.  

Udover undervisningen på linjen udbyder vi workshops, gode vilkår for elevdrevne projekter, udflugter, tværæstetiske samarbejder og oplæsningsaftener samt andre kulturarrangementer både i og uden for undervisningstiden.

Læs mere og søg om optagelse her. 

Bliv elev hos Dansk Talentakademi
“Hvad koster det at gå hos jer?” 

“Kan man få SU?”
“Hvilke boligmuligheder tilbyder I, hvis jeg skal flytte til Holstebro?”
“Er jeg dygtig nok?”

Få svar på rigtig mange af de oftest stillede spørgsmål her.


Mød Forfatterlinjen

Se videoen fra vores online Åbent Hus på linjen, mød nogle af eleverne, læs eksempler på elevers tekstværker og bliv klogere på hvad vi laver i undervisningen.

Mine tre år på Dansk Talentakademi har modnet både mig og min skrivning enormt og har givet mig nogle ufattelige, kunstneriske fællesskaber, hvor vi fortsætter med at udfordre hinandens evner selv efter, vi er dimitteret.

Frederikke Vejen-Jensen, tidligere elev

Kontakt

Linjeleder Louise Juhl Dalsgaard

Har du spørgsmål til Forfatterlinjen? Skriv eller ring til linjeleder Louise på louise@talentakademi.dk eller på tlf. 40 74 26 07

Optagelse

Vi anbefaler, at man starter hos os efter sommerferien i august eller alternativt i januar.

Læs mere om optagelse og ansøg her

Bliv beboer hos os

Vil du gerne bo i Holstebro samtidig med, at du går på Forfatterlinjen? Vi finder en bolig til dig; enten i campus eller i en dele-lejlighed sammen med andre unge fra Dansk Talentakademi.

VIL DU HØRE MERE OM FORFATTERLINJEN?

Klik her - Tilmeld nyt