Læs. Analysér. Skriv. Eksperimentér.

For dig, der drømmer om at blive forfatter

Forfatterlinjen er for dig der skriver, uanset om du går med en drøm om at blive forfatter eller kun lige er begyndt. Gennem øvelser og tekstlæsninger vil du opleve, at din sproglige sensibilitet øges, og du opnår en større bevidsthed om din personlige skrivestil. Du vil løbende blive introduceret for forskellige strømninger i samtidslitteraturen og modtage undervisning fra en række spændende gæstelærere, ligesom vi laver litterære arrangementer og tager på udflugter og inspirationsture.

Undervisningen på FGK består i hovedtræk af skriveøvelser, oplæg, diskussioner og tekstlæsninger og er tilrettelagt med henblik på, at du enten fra starten af forløbet eller lige så langsomt begynder at have hovedvægten på dine egne tekster.

Skriveøvelserne er metoder til at få dig i gang og fokuspunkter for vores diskussioner, men hensigten er, at du i løbet af din tid på FGK lærer at arbejde selvstændigt med dit eget projekt. Mod slutningen af forårssemesteret laver hver enkelt elev en bog eller et hæfte – eller præsenterer sit arbejde på anden måde, alt efter hvad den personlige interesse er. Du kan altså også arbejde med sangtekster, videoværker eller andre tværæstetiske formater, hvor tekst er et bærende element.

Se undervisningsplanen for foråret 2019 her.

Som elev på Forfatterlinjen bliver du en del af det spirende kunstneriske miljø på Dansk Talentakademis Campus i Holstebro.

Det praktiske
FGK er et 1, 2 eller 3-årigt forløb. Det er tilrettelagt på den måde, at du kan følge en ungdomsuddannelse ved siden af.

Undervisningen ligger som udgangspunkt tirsdag og onsdag kl.16.15-19.45. Derudover udbyder vi til tider workshops i weekender og andre hverdage, studieture, tværæstetiske forløb med de andre linjer og oplæsningsaftener samt koncerter både i og uden for undervisningstiden.

Undervisningen koster 2250 kr. i kvartalet. Har du spørgsmål, så kontakt os.

Bo i campus
Det er muligt at bo på vores hyggelige campus, sammen med cirka 30 andre DTA-elever. På den måde er det muligt at gå på DTA og Holstebro Gymnasium, selvom man ikke er fra nærområdet. Læs mere om mulighederne her.

Kontakt

Maria Hesselager er daglig leder og fast underviser på FGK. Hun er uddannet fra Forfatterskolen og litteraturvidenskab, og udover at være udøvende forfatter arbejder hun som oversætter og manuskriptvejleder.

Har du spørgsmål til forfatterlinjen? Skriv til Maria på maria@talentakademi.dk eller ring på 22 97 04 11.

Optagelse

Næste optagelsesfrist er 1. marts 2019 med start august 2019.

Du søger ind ved at sende en tekstprøve (to-tre sider) og en halv side om dig selv og din motivation. Derefter indkalder vi dig til en uformel samtale, hvor vi sikrer os, at vi er det rette sted for dig.

Ansøgninger sendes til maria@talentakademi.dk

Undervisningsplan

Er du interesseret i, hvad vi laver på Forfatterlinjen? Så se nærmere i vores undervisningsplan.

Undervisningsplan forår 2019

Mine tre år på Dansk Talentakademi har modnet både mig og min skrivning enormt og har givet mig nogle ufattelige, kunstneriske fællesskaber, hvor vi fortsætter med at udfordre hinandens evner selv efter, vi er dimitteret.

Frederikke Vejen-Jensen, tidligere elev

Undervisere og gæstelærere

Vi har løbende gæstelærere tilknyttet linjen og har bl.a. haft besøg af:

Caspar Eric. Har siden debuten ’7/11’ i 2014 udgivet tre digtsamlinger, senest ’Alt hvad du ejer’, Gyldendal 2018.

Amalie Smith. Uddannet fra Forfatterskolen og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun arbejder både som forfatter og billedkunstner og har senest udgivet ’Et hjerte i alt’, Gyldendal 2017.

Pernille Abd-El Dayem. Uddannet fra Forfatterskolen og har udgivet bøgerne ’Inden for revet’, Gyldendal 2015, og ’June’, Gyldendal 2018.

Claus Handberg og Kaspar Bonnén. Kaspar Bonnén er billedkunstner og forfatter uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har skrevet en række bøger, senest ’Ind til min mor’, vandkunsten 2016. Handberg er digter og udkom senest med ’Vore mødre dør’, Antipyrine 2016. Sammen lavede Bonnén og Handberg pladen ’Kun en stjerne’ på Space Poetry i 2016.