VIL DU STARTE PÅ FORFATTERLINJEN?

Nu kan du sende din ansøgning og søge optagelse på Forfatterlinjen

På Forfatterlinjen har vi løbende optag.
Det betyder, at du har mulighed for at starte efter aftale eller alternativt vente med opstart på holdet til efter sommerferien - i august 2021 - når vi starter op igen.

Du kan søge optagelse på Forfatterlinjen, hvis du er mellem 16-25 år, er i gang med en ungdomsuddannelse eller ikke, og er for dig, der skriver, uanset om du længe har gået med en drøm om at blive forfatter eller kun lige er begyndt at skrive.

Udfyld ansøgningsskemaet nederst på denne side, vedhæft en eller flere tekster, du har skrevet og tryk på Send-knappen. Du vil høre fra den linjeansvarlige indenfor få dage.


VI KAN TILBYDE DIG:

Læs mere her eller kontakt linjeansvarlig Maria Hesselager på maria@talentakademi.dk, hvis der er noget, du er i tvivl om, inden du beslutter dig.

 

Kan jeg blive udfordret og arbejde målrettet?
Vi tilbyder et tre-årigt forløb og har en større aldersspredning på linjen, men vi har elever, der søger ind hos os efter endt ungdomsuddannelse eller efter højskoleophold. Nogle elever vælger at være hos os i et eller to år i et koncentreret og fokuseret forløb, hvor du med undervisningen på linjen får struktureret din skriveproces, samt sparring på dine tekster og eventuelt passer et job ved siden af. Vi møder dig, der hvor du er og tilbyder workshops, der udfordrer og introducerer dig for mange forskellige metoder og genrer, så du kan udvikle dig i den retning, du ønsker.

Hvordan er det socialt?
Noget af det vores elever fremhæver er vores særlige fællesskab, hvor de oplever at være en del af et socialt rum, hvor eleverne også på egen hånd inspirerer hinanden, knytter tætte bånd og er med til at sætte rammerne for et trygt og opmuntrende miljø. Vi ønsker at være et frirum for dig, hvor du kan eksperimentere og fejle og hvor vi behandler hinanden med respekt. Når du bliver en del af Forfatterlinjen, kan du dyrke din interesse indenfor et kreativt skrivemiljø sammen med andre ligesindede unge, uanset om du skriver noveller, lyrik, fantasy, essayistik eller gerne vil arbejde mere tværæstetisk. Centralt for undervisningen er skriveøvelser, samtale og tekstlæsninger, hvor vi læser hinandens tekster og lærer at give god, konstruktiv feedback.

Hos Dansk Talentakademi tilbyder vi et unikt miljø, hvor du bliver en del af et fællesskab med både kunstnere, designere, forfattere, dansere, skuespillere og musikere.

Er jeg god nok?
Du er måske lige begyndt at interessere dig for at skrive eller har dyrket det som en hobby for dig selv, men du skal ikke være bekymret for at søge plads hos os. Vi hjælper dig med at løfte din interesse til et højere niveau og til at finde din helt særlige skrivestil. Vi styrker din glæde ved at udfolde dig, hvad enten du skriver lyrik, prosa eller noget tredje.

Vi er bevidste om, at en mere fokuseret interesse kan opstå lidt senere i livet og at man måske ikke har mødt meget sparring hidtil.  Vi rummer dig uanset dine færdigheder og interesserer os i højere grad for din motivation og nysgerrighed og dine evner for at møde metoder og genrer med åbent sind og en portion arbejdsomhed. Vi har stor forståelse for, at mange af vores elever har en ungdomsuddannelse, de skal passe ved siden af og vi tilrettelægger undervisningen, så dette er muligt.


Udfyld skemaet og send din ansøgning her

Når du har indsendt din ansøgning, bliver du efter optagelsesfristen inviteret til en uformel samtale. Her møder vi hinanden og sikrer, at vi er det rette sted for dig.

Du skal vedhæfte eksempler på nogle af dine egne tekster. Der er ingen krav til genre, men du skal sende 1-5 sider i alt, som du selv har skrevet. Mange af vores elever nævner, at de var lidt nervøse over at sende egne tekster, men det behøver du ikke være, uanset om du er nybegynder eller har skrevet længe.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Hvornår ønsker du at starte på Forfatterlinjen?*
Opstart snarest efter aftaleAugust 2021

Har du brug for bolig (dit svar forpligter ikke)?*
Ja, jeg overvejerNej, ikke relevant for mig

VIL DU MODTAGE MERE INFO FRA FORFATTERLINJEN?

Klik her - Tilmeld info

Vil du læse mere om Forfatterlinjen?

Læs mere om Forfatterlinjen

BLIV ELEV HOS OS: FAQ

Kan jeg få SU? Kan I hjælpe mig med at finde en bolig? Og mange andre spørgsmål, når du søger ind på en linje hos Dansk Talentakademi.

Klik her og få svar på de oftest stillede spørgsmål

Da jeg søgte ind på linjen for tre år siden, skulle man skrive en sides lang ansøgning. Jeg startede min ansøgning med ordene “Jeg synes, det er svært at skrive den her ansøgning.”

Der var to grunde til, at jeg synes, det var svært. For det første betød det rigtig meget for mig at sende ansøgningen afsted, og jeg ønskede, at det virkelig skinnede igennem, hvor meget jeg holder af at skrive. Den anden grund var, at jeg faktisk ikke vidste, om jeg ville sige ja tak, hvis jeg skulle komme ind. Jeg var 16 år gammel, og hvis jeg skulle starte på linjen ville det betyde, at jeg skulle flytte langt væk fra venner og familie. Det vidste jeg slet ikke, om jeg var klar til.

Jeg sendte dog en ansøgning afsted, for jeg tænkte, at det kunne der jo ikke ske noget ved. Skulle jeg komme ind men fortryde, så kunne jeg stadig sige nej. Jeg kunne altid sige nej, men jeg havde kun den chance for at sende en ansøgning. Så jeg prøvede, og det er jeg bestemt glad for, jeg gjorde!

Lea Holm Jensen