VIL DU STARTE PÅ FORFATTERLINJEN?

Send din ansøgning og søg optagelse på Forfatterlinjen

På Forfatterlinjen laver vi også optag løbende efter først til mølle princippet. Så når du udfylder ansøgningsskemaet her på siden, vil du blive kontaktet snarest med besked, om der er mulighed for at komme i betragtning til en plads på holdet.

Du kan søge optagelse på Forfatterlinjen, hvis du er mellem 16-25 år, uanset om du længe har gået med en drøm om at skrive eller kun lige er begyndt.

Udfyld ansøgningsskemaet nederst på denne side, vedhæft en eller flere tekster, du har skrevet og tryk på Send-knappen. Du vil høre fra os inden for få dage.

Kontakt linjeleder Louise Juhl Dalsgaard på louise@talentakademi.dk, hvis der er noget, du er i tvivl om, inden du beslutter dig.


Kan jeg blive udfordret og arbejde målrettet?
Vi tilbyder et treårigt forløb, men man kan også vælge at være hos os i et eller to år i et fokuseret forløb, hvor man får struktureret sin skriveproces samt får sparring på sine projekter – og eventuelt passer et job ved siden af. Nogle elever går på en ungdomsuddannelse, mens andre søger ind i deres sabbatår, efter højskoleophold eller mens de arbejder eller går på en videregående uddannelse. Nogle søger ind, fordi de holder af at skrive, mens andre målrettet bruger linjen til at dygtiggøre sig til at søge optagelse på Forfatterskolen eller andre videregående skriveuddannelser. Vi møder dig, der hvor du er, og tilbyder forløb, der udfordrer og introducerer dig for mange forskellige metoder og genrer, så du kan udvikle dig i den retning, du ønsker.

Hvordan er det socialt?
Noget af det, vores elever fremhæver, er vores særlige fællesskab, hvor de oplever at være en del af et socialt rum, hvor de også på egen hånd inspirerer hinanden, knytter tætte bånd og er med til at sætte rammerne for et trygt og opmuntrende miljø. Vi ønsker at være et frirum for dig, hvor du kan eksperimentere og fejle, og hvor vi behandler hinanden med respekt. Når du bliver en del af Forfatterlinjen/ Film-crossoveren kan du dyrke din interesse inden for et kreativt miljø sammen med andre unge, uanset om du skriver noveller, digte, manuskripter eller gerne vil arbejde mere tværæstetisk. Centralt for undervisningen er skriveøvelser, projekter, samtale og tekstlæsninger, hvor vi læser hinandens tekster og lærer at give god, konstruktiv feedback.

Hos Dansk Talentakademi tilbyder vi et unikt miljø, hvor du bliver en del af et fællesskab med både kunstnere, designere, forfattere, dansere, skuespillere og musikere.

Er jeg god nok?

Du er måske lige begyndt at interessere dig for at skrive eller har dyrket det som en hobby for dig selv, men du skal ikke være bekymret over at søge optagelse hos os. Vi hjælper dig med at løfte din interesse til et højere niveau og til at finde dit helt særlige udtryk. Vi styrker din glæde ved at udfolde dig, uanset hvor erfaren du er.

Vi interesserer os i højere grad for din motivation og nysgerrighed og dine evner for at møde metoder og genrer med åbent sind end for dine færdigheder på nuværende tidspunkt. Vi har stor forståelse for, at mange af vores elever har en ungdomsuddannelse eller arbejde, de skal passe ved siden af, og vi tilrettelægger undervisningen, så dette er muligt.


BLIV ELEV HOS OS - FAQ

Hvad koster det? Kan jeg få SU? Kan I hjælpe mig med at finde en bolig? Og mange andre spørgsmål, når du søger ind på en linje hos Dansk Talentakademi får du svar på her.

Bliv elev hos Dansk Talentakademi

MØD FORFATTERLINJEN

Bliv klogere på linjen, mød os på videoen fra online Åbent Hus og se eksempler på hvad vi har arbejdet med i undervisningen.

Vil du læse mere om Forfatterlinjen?

Læs mere om Forfatterlinjen her

VIL DU MODTAGE MERE INFO FRA FORFATTERLINJEN?

Klik her - Tilmeld info

Da jeg søgte ind på linjen for tre år siden, skulle man skrive en sides lang ansøgning. Jeg startede min ansøgning med ordene “Jeg synes, det er svært at skrive den her ansøgning.”

Der var to grunde til, at jeg synes, det var svært. For det første betød det rigtig meget for mig at sende ansøgningen afsted, og jeg ønskede, at det virkelig skinnede igennem, hvor meget jeg holder af at skrive. Den anden grund var, at jeg faktisk ikke vidste, om jeg ville sige ja tak, hvis jeg skulle komme ind. Jeg var 16 år gammel, og hvis jeg skulle starte på linjen ville det betyde, at jeg skulle flytte langt væk fra venner og familie. Det vidste jeg slet ikke, om jeg var klar til.

Jeg sendte dog en ansøgning afsted, for jeg tænkte, at det kunne der jo ikke ske noget ved. Skulle jeg komme ind men fortryde, så kunne jeg stadig sige nej. Jeg kunne altid sige nej, men jeg havde kun den chance for at sende en ansøgning. Så jeg prøvede, og det er jeg bestemt glad for, jeg gjorde!

Lea Holm Jensen