Overvejer du at blive elev hos Dansk Talentakademi?

Få svar på de oftest stillede spørgsmål

Få svarene på de fleste af dine spørgsmål her. Hvis ikke du finder svaret på netop dit spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvor gammel skal jeg være?

For at blive elev hos Dansk Talentakademi skal du være mellem 16 og 25 år.

 

Hvad skal jeg kunne for at søge ind, er jeg dygtig nok?

Ofte hører vi fra vores elever, at de var nervøse og spændte, da de søgte ind på en linje. Det er helt normalt og særligt når det er noget, du brænder for.

Vi laver altid individuelle vurderinger. Vi kigger på din erfaring, men endnu mere på dit potentiale og engagement.

Du er altid velkommen til at kontakte linjelederen, hvis du har spørgsmål omkring optagelse.

 

Pris – hvad koster det at gå på Dansk Talentakademi?

Fra 1. august 2024 koster det 15.000 kr. om året at gå på Dansk Talentakademi.

Betalingen sker forud for hvert kvartal, og bliver opkrævet i fire rater af 3.750 kr. Forudbetalt kvartal kan ikke refunderes.

 

Kan jeg få SU?

En uddannelse kan godkendes til SU, hvis den er tilrettelagt som heltidsundervisning. Et uddannelsesforløb hos Dansk Talentakademi er ikke et fuldtidsstudie og du kan derfor ikke søge SU på baggrund af din uddannelse hos os.

Flere af vores elever følger dog et fuldtidsstudie ved siden af, hvor du, fra kvartalet efter du er fyldt 18 år, kan få SU. Læs mere om SU (Statens Uddannelsesstøtte) her: www.su.dk/su/

 

Hvornår er der ansøgningsfrist?

Der er forskellige optagelsesprocedurer på linjerne.

Ansøgningsfristen i første runde er den 28. januar 2024. På Danse-linjen og Musical & Teater-linjen afholdes optagelsesprøver den 3. februar 2024. På de øvrige linjer bliver samtaler afholdt inden denne dato.

Ansøgningsfrist anden runde er den 14. april. Optagelsesprøver til Danse-linjen og Musical & Teater-linjen afholdes den 20. april. På de øvrige linjer bliver samtaler afholdt inden denne dato.

Du kan læse mere om de enkelte linjers ansøgningsprocedure- og frister på hver linjes optagelsesside.

Ansøgningsfristen  er udløbet, men er der mulighed for, at jeg kan starte alligevel?

Der kan på nogle linjer blive ledige pladser efter ansøgningsfristen. Du er velkommen til at kontakte linjelederen, og spørge om det er muligt at komme i betragtning til optagelse på linjen efter fristen.

 

Hvornår er der Åbent Hus?

Åbent Hus-arrangementerne foregår typisk i slutningen af november og januar.

Hold øje med vores nyhedsside Det sker hos Dansk Talentakademi og vores Facebook-side for datoer og program.

 

Kan jeg få en rundvisning?

Du er altid velkommen til at kontakte os og aftale en rundvisning.

Kom på virtuel rundvisning hos Dansk Talentakademi. Videoen her er lavet af en gruppe elever til vores online Åbent Hus.

Få et lille indblik i vores hverdag i udsendelsen ‘Fast Arbejde hos Dansk Talentakademi’ sendt på TV MIDTVEST d. 7. juni 2019.

 

Hvor ofte har man undervisning?

Der er i gennemsnit 8½ undervisningslektion fordelt på 2 – 3 dage om ugen med 36 undervisningsuger om året. Derudover er der mulighed for at melde sig til forskellige løbende projekter udenfor normal undervisningstid.

 

Kan jeg kombinere Dansk talentakademi med uddannelse eller job?

De fleste af vores elever tager en ungdomsuddannelse eller har et job ved siden af deres forløb hos os.

Holstebro Gymnasium og HF tilbyder særlige 4-årige STX eller 3-årige HF-forløb for elever hos Dansk Talentakademi. Læs mere her: Kombiner din uddannelse med en kunstnerisk uddannelse.

Kan jeg søge ind på flere linjer? 

Du må gerne søge ind på flere linjer, men du kan kun vælge et forløb hos en linje.

Vi har gode erfaringer med tværfaglige forløb på tværs af flere linjer, hvor vi løbende tilbyder projekter, workshops og emneuger, men vi tilbyder ikke en decideret mixlinje, da undervisningen ofte ligger på samme tid og måske også på forskellige adresser.

ER DER MADORDNING PÅ TALENTAKADEMIET?

Alle elever på Dansk Talentakademi har mulighed for at tilmelde sig en madordning. Madordningen leverer varieret aftensmad mandag – torsdag i alle 36 undervisningsuger.

Prisen for madordningen er 600 kr. månedligt (fire dage om ugen i undervisningsuger). Ordningen kan tilmeldes kvartalsvist.

HVEM KAN bo i vores boenheder? 

For at bo på campus eller i en af vores boenheder er det en forudsætning, at du er aktiv deltager i undervisningen på Dansk Talentakademi.

 

Jeg bor ikke i nærheden, kan jeg bo i Holstebro?

Kommer du langvejsfra og vil du gerne bo i Holstebro samtidig med, at du går på talentakademiet? Vi kan tilbyde dig en bolig; enten i Campus eller i en dele-lejlighed sammen med andre unge fra Dansk Talentakademi. Der kan dog være venteliste på bolig i Campus.

Læs mere og se priser på vores boligside.

Du kan også læse mere i vores Beboer-håndbog.
BEBOER-HÅNDBOG - Dansk Talentakademi

 

Er der nogle retningslinjer, jeg skal være opmærksom på?

Det er godt at orientere sig i vores elevhåndbog og beboerhåndbog. Her kan du bl.a. læse, at hvis det vurderes, at eleven ikke er i stand eller har overskud til at følge undervisningen og hverdagen på DTA, har linjeledelsen og ledelsen mandat til at opsige elev-kontrakten i forhold pladsen på linjen og lejemål.

Læs mere i vores Elev-håndbog og Beboer-håndbog. Her kan du finde svarene på mange af de spørgsmål, du måske støder på.

ELEV-HÅNDBOG - Dansk Talentakademi

 

Kan MAN søge fonde og legater, når man går på dansk talentakdemi?

Ja, der er flere muligheder for at søge fonde som elev på DTA. Du kan enten søge til dit kunstneriske projekt eller forsøge at få dækket din elevbetaling. Der findes en lang række fonde, og ofte kan du også spørge din hjemkommune, om de har midler, du kan søge. Ellers kan gå på opdagelse i denne liste af fonde og legater.

ER der en adfærdspolitik på dta?

Ja, det er der. Den kan du læse her: Adfærdspolitik_DTA