Et netværk for filminteresserede unge

Vil du lære at skabe film?

Er du interesseret i at kunne skabe:
Spillefilm - Dokumentarfilm - Kortfilm - Webfilm - Serier - Video - Videokunst - Dokumentation af performances - Stunt - Musikvideoer - Dokumentation af dans - Videoansøgning - Skuespil - Animation - Tegnefilm - Underlægningsmusik til film - Lydeffekter - Special effects - Scenografi?

I samarbejde med relevante lokale og regionale kultur, film og undervisningsaktører skaber vi et filmmiljø for unge i Vestjylland med base hos Dansk Talentakademi.

Dansk Talentakademi er kendt for sit høje kunstneriske niveau og stærke faglige fællesskab på linjerne for Musical og Teater, Forfatter, Kunst og Design, Dans og Musik. Men der er én kunstart – eller underholdningsform, afhængigt af perspektiv – der har været på ønskelisten længe: Film.

Levende billeder er det, vi i det moderne samfund konsumerer mest af, så det er naturligt, at mediet i alle dets former også undervises i på Talentakademiet.

Har du en filminstruktør-, filmtekniker-, videokunstner- eller skuespillerdrøm i maven? Eller har du bare lyst til at lære mere om filmmediet? Så tilmeld dig vores Filmteam, der lige nu er åbent for alle unge. Vi har base hos Dansk Talentakademi i Holstebro med et filmlokale. Kom og vær med!

Vil du være en del af Filmmiljøet?

Hvad er Filmmiljøet? 
Filmmiljøet er et uformelt fællesskab, hvor unge kan mødes på tværs af kommunegrænser omkring en fælles interesse for filmmediet. Du kan deltage i hver eneste begivenhed eller i de enkelte aktiviteter, du er interesseret i. Det er fuldstændigt op til dig.

Mentorhjælp:
Få online mentorhjælp til filmproduktion og videokunst af de to fasttilknyttede, uddannede mentorer til dit projekt. Uanset om du er nybegynder, arbejder på et projekt eller har en ambition om at komme i gang med at udforske noget kreativt indenfor filmmediet, så vil vi gerne hjælpe dig i gang.

Masterclasses: 
Deltag i online masterclasses på Zoom inden for film. En masterclass er et kort online undervisningsforløb kombineret med talk, som er åbent for alle at deltage i. Underviserne er i toppen af deres felt og på en masterclass vil de give deres bedste råd og indblik i, hvordan det er at være udøvende kunstner.

Hvem kan være med?
Filmmiljøet er åbent for alle unge, også selvom du ikke er optaget hos Dansk Talentakademi. Unge bosat udenfor Holstebro Kommune er også velkomne.

Hvad koster det?
Det er gratis at være en del af Filmmiljøet.

Hvordan melder man sig til?
Tilmeld dig hos Meise på meise@talentakademi.dk ved at sende en mail med dit navn, alder og bopæl.

 


Vil du være med i Filmteamet?

Hvad er Filmteamet?
Filmteamet er et 1-årigt forløb i film- og videoproduktion.

Hvem kan være med?
Filmteamet er åbent for alle unge, også selvom du ikke er optaget hos Dansk Talentakademi. Unge bosat udenfor Holstebro Kommune er også velkomne.

Hvor mødes vi?
I Campus hos Dansk Talentakademi, hvor vi har et filmlokale med adgang til professionelt kamera-, lyd-, lys- og redigeringsudstyr.

Hvornår mødes Filmteamet? 
Vi har filmworkshops i følgende uger det kommende skoleår 2020/2021: Uge 41 , 48, 51, 4, 10, 17.

På programmet er bl.a. lyd/foley, dokumentar, videokunst mm.

Derudover er der løbende tilbud om online talks, mentorundervisning og filmproduktion henover året.

Hvad koster det?
Det er gratis at deltage i forløbet.

Hvordan melder man sig til?
Tilmeld dig hos Meise på meise@talentakademi.dk ved at sende en mail med dit navn, alder og bopæl.

 


Bliv en del af Filmteamet

Filmteamet er et initiativ på tværs af linjerne hos Dansk Talentakademi, men du kan også være medlem af teamet, selvom du ikke er elev hos Dansk Talentakademi.

Filmteamet bakker op om filmmiljøet for unge i Vestjylland og kan få opgaver i forbindelse med filmarrangementer, samt synliggørelsen af muligheden for at udvikle potentiale indenfor filmmediet. Hvad aktiviteterne skal være, får medlemmerne selv indflydelse på. Vil du arbejde på egne eller fællesprojekter? Så er Filmteamet det sted du kan hente hjælp, udfordring og sparring. Vi forestiller os også, at medlemmerne vil have forskellige interesser inden for filmmediet, der spænder fra det visuelle til det tekstbaserede over instruktion, kameraarbejde, filmscenografi /production design og også skuespil. Alt sammen noget filmmediet berører.

Filmteamet bliver netværket omkring filmmiljøet. Filmteamet har en styregruppe, som teamet selv vælger medlemmer til. Styregruppen kan tage beslutninger på Filmteamets vegne og tage initiativ til festival, workshops o. lign. Styregruppen inkluderer en leder eller underviser fra Dansk Talentakademi.

Kontakt projektleder Meise Fabricius på meise@talentakademi.dk for at blive en del af Filmteamet.


Nyt filmstudie hos Dansk Talentakademi

Dansk Talentakademi har nu et filmstudie som alle medlemmer af Filmteamet kan få adgang til.

I lokalet er der en klippecomputer, samt udstyr til at optage lyd og filme med egen smartphone, pt. er der to smartphone-sæt til udlån.

Det kræves derfor kun et medlemskab af Filmteamet og en introduktion for at få adgang til filmrummet og udstyret. Derudover har vi professionelt kamera, lys og lydudstyr til udlån gennem projektleder Meise Fabricius.

 

Mød Filmteamet

I juli 2020 havde Filmteamet to dage med optagelser til deres første fælles egenproduktion. Teamets mentorer, Sebastian Cordes og Meise Fabricius, stod for weekendworkshoppen, hvor holdet i samarbejde filmede en kortfilm.

Se klip fra weekendens filmworkshop her. 


Mød to medlemmer af Filmteamet:


“Det at være en del af et filmhold med
så mange forskellige perspektiver giver et kreativt rum fyldt med forståelse – og en fantastisk udfoldelse i mediet.”

– Martin Kjær Hæstrup, 21 år

 


“Jeg ser Filmteamet som en mulighed for mig til at udvikle mig og lære nye egenskaber, men egentligt også bare for at have det sjovt med film som et medie, man kan arbejde med og ikke blot se.

Filmteamet giver mig mulighed for at vise verden min synsvinkel og mit bud på et emne, og derved få en historie ud, som nogen måske kan nikke genkendende til.”

– Emma Kær Ingvartsen, 21 år


TheNextFilmFestivals CoronaAward for unge filmskabere:

Konkurrencekravet var at skabe en kortfilm, der omhandlede den ændrede verden, de unge filmmagere oplevede under Corona-lockdown.

 

‘Som Om Intet Var Sket’
Kortfilmen er skabt af Anton Thomsen og Clara Gudum, som begge er elever på Danselinjen og medlemmer af vores Filmteam.

Anton og Clara har valgt primært at formidle gennem dans, men de har fået kreativ hjælp på tværs af linjerne: Musical og Teater-elev Sigurd Thomasen har hjulpet med musikken og Forfatter-eleverne Amalie Kristensen, Astrid Jørgensen, Silja Hansen og Lea Jensen med teksten. Anton og Clara takker desuden Filmteamets mentor Sebastian Cordes for hjælp med projektet.

Filmen vandt 2. pladsen i konkurrencen.

 

‘Good|Morning|Day|Night’
Denne kortfilm er skabt af Johannes Søllingwraae Fjord, som er elev på Musical og Teaterlinjen og medlem af vores Filmteam efter idé af Haahr & Fjord.

 

‘WAITING’
Denne kortfilm er skabt af Benjamin Ø. Haahr, som er elev på Musical og Teaterlinjen og medlem af vores Filmteam.

Kontakt projektlederen på Filmmiljøet

Der er mulighed for at melde sig til Filmteamet og være med til at starte det hele op lige nu.

Send dine kontaktoplysninger  til Meise Fabricius, som er projektleder på filmmiljøet for unge i Vestjylland. 

Skriv til Meise Fabricius på meise@talentakademi.dk

Mød filmskaberen, som er kunstnerisk leder på Filmmiljøet

Sebastian Cordes (f. 1988) er dokumentarfilminstruktør, forfatter og filmunderviser med flere film på CV'et, der har turneret de største filmfestivaler i verden, blandt andet CPH:DOX i København og IDFA i Amsterdam. Udover dette har han mange års erfaring med undervisning af filmtalenter.

Sebastian Cordes underviser i filmproduktion på ungdomsfilmskolen Station Next og hos Dansk Talentakademi. Han vil være tilknyttet som kunstnerisk leder og underviser på Filmteamet, samt stå for en del af Showup Films tilbud til unge filmskabere.

Skriv til Sebastian Cordes på sebastian@talentakademi.dk 

SHOW UP OG UDLEV DIN KREATIVITET

Showup Film: Nyt filmmiljø for filminteresserede unge i Vestjylland

Som en del af et øget fokus på at skabe muligheder for bl.a. unge filmtalenter i Vestjylland, er Dansk Talentakademi en af initiativtagerne til Showup, som iværksætter aktiviteter for kreative unge. Showup er en del af talentkommuneprojektet Talent Vest, som vil udvide de kreative netværk for unge, samt skabe en talentudviklingsmodel på tværs af kommuner. Visionen at skabe et filmmiljø for unge i Vestjylland igennem programmet Showup Film.

Showup Film vil opfordre alle unge med interesse i filmproduktion at deltage. Lige nu er der bl.a. optag i Filmteamet hos Dansk Talentakademi, som er for alle unge, der har lyst til at skabe film og ønsker et netværk omkring egen filmproduktion. Showup Film arrangerer en kortfilmkonkurrence, som vil løbe af stablen til sommerens filmfestival for unge.

Filmteamet oplever allerede nu stor tilslutning, og visionen er, at teamet bliver grundstenen til et blivende miljø og netværk omkring filmproduktion.

Administreret af:
Dansk Talentakademi og Holstebro Kommune i samarbejde med Struer-, Lemvig- og Ringkøbing-Skjern Kommuner, Struer Tracks, Dansk Erhverv og forskere fra Aalborg Universitet. Støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

 

Læs mere på www.showup.dk
Følg Showup på Facebook og Instagram

Online Master classes i Zoom foråret 2020:

Master class #1:
Virtuel screening af filmen 'Show Dancer' og talk med instruktøren Laurits Flensted-Jensen d. 1. april 2020.

Filmen skulle have været vist hos Dansk Talentakademi ved åbningen af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. I stedet blev Filmteamet inviteret til online filmscreening og talk med filmens instruktør.


Master class #2:
Virtuel screening af filmen 'En Flirt' og online talk med Robert-vindende filminstruktør Zinnini Elkington d. 24. april 2020.


Master class #3:

Online talk d. 15. maj 2020 med den prisvindende tonemester og lyddesigner, Peter Albrechtsen, som også er medlem af Oscar Akademiet. Peter viste, hvordan lydarbejdet fungerer på film, og hvor meget arbejde, der ligger i at lave en lydside på en spillefilm.


Master class #4:

Virtuel screening af filmen 'Usynligt hjerte' og online talk med Robert og Bodil pristageren, Victoria Carmen Sonne, der er filmskuespiller d. 11. juni 2020.