Passion for dans?

Danselinjen er for dig, der brænder for dansen og vil træne på et højt niveau. Drømmer du om at arbejde seriøst med dans som kunstart, så er DTA DANS din nye fremtid

På danselinjen sigter vi mod at skabe selvstændige, kreative, teknisk stærke, reflekterende og nysgerrige unge dansere, som hviler i sig selv og tør følge deres drømme for fremtiden. Hvis du har en ambition om at videreuddanne dig som professionel danser, så er danselinjen det rigtige springbræt til en bacheloruddannelse i dans.

Det er essentielt, at du også har en interesse i at afprøve dit talent med de andre linjer på Dansk Talentakademi og på den måde folde din faglighed ud.


Samtidsdans. Koreografi. Ballet. Improvisation. 

 

På danselinjen bliver du en del af at levende og professionelt miljø, hvor du møder aktive kunstnere, dansere og koreografer – og ikke mindst andre unge med samme passion for dans. Som elev bliver du gennem forskellige bevægelsessprog udfordret til at blive mere bevidst om dine muligheder inden for dansens verden og til at komme tættere på dit eget kunstneriske udtryk.

Undervisningen foregår på et højt niveau og foregår i progression, så der sker en løbende udvikling. Vi ligger vægt på forskellige faste hovedfag, der gør dig klar til optagelse på de videregående danseuddannelser i Europa. Hver elev får mulighed for at udvikle sig både fagligt, personligt og socialt i dansetimerne, på studieture, i forestillinger og igennem fællesfaglige projekter.

 Samarbejder på danselinjen

 

Med disse samarbejdsaftaler ønsker vi på Dansk Talentakademi at skabe stærkere bånd i det danske dansemiljø på tværs af aldersgrupper, niveau, organisationer og geografi.

 

 

 

Danselinjen samarbejder fast med Holstebro Dansekompagni. Dansere fra dansekompagniet underviser jævnligt eleverne på Dansk Talentakademi, som også bliver tilbudt mentorordninger og har mulighed for at blive udvalgt som trainee i Holstebro Dansekompagni.

Læs mere om Danselinjens samarbejde med Holstebro Dansekompagni

 

Dansk Danseteater, Balletskolen og Dansk Talentakademi har indgået et fast samarbejde med fokus på at styrke dansk dans i fremtiden.

Læs mere om Danselinjens samarbejde med Dansk Danseteater

 

Det internationale dansenetværk EurAsia og Dansk Talentakademi kollaborerer med formålet at styrke og udvikle dansen på et globalt plan.

Læs mere om Danselinjens samarbejde med EurAsia

 


Hvad siger vores samarbejdspartnere?

 

”Vi er glade for partnerskabet med DTA, fordi vi har en stærk, fælles ambition om at understøtte regionens dansetalenter gennem en tættere tilknytning til Bora Bora som internationalt center for dans. DTA har en visionær ledelse og nogle dygtige og engagerede elever, som det er en fornøjelse at arbejde med.”

– Lotte Kofoed, teaterchef BORA BORA

 

“Holstebro Dansekompagni har stor glæde af samarbejdet med Dansk Talentakademi. Som kunstnerisk leder er det en gave at få følge udviklingen af nye dansetalenter og især når det er tale om undervisning på et højt kunstnerisk niveau. Vores dansere nyder at give sine kundskaber vider , både i træningstimer og i mentorskabet. Lene Bonde og hendes stab af internationale lærere gør et fantastisk arbejde for den kommende generation dansere. Vi håber på mange fremtidige samarbejder”

– Marie Brolin-Tani, Kunstnerisk leder og koreograf Holstebro Dansekompagni

 


Leder du efter en efterskole med højt danseniveau?


Så har du mulighed for at gå i 10. klasse på Balletskolen Holstebro og  Dansk Talentakademi samtidigt.

 

Balletskolen Holstebro og Dansk Talentakademi har et unikt samarbejde, hvor du kan gå i 10. klasse på Balletskolen med dansetræning 1,5 time hver dag. Du vil skiftevis blive undervist i moderne dans, ballet, hip hop og standard/latin. Når du ikke er til dans, har du almindelige skoletimer på Balletskolen med et godt fagligt niveau, så du kan få din 10. klasses afgangseksamen. Om aftenen danser du så videre på Dansk Talentakademis danselinje, som tilbyder undervisning i  samtidsdans og ballet. Talentakademiet tilbyder sideløbende boligmuligheder i et godt bofællesskab.

Vi kan ved hjælp af dette samarbejde garantere en hverdag med dans på højt niveau, solid boglig undervisning og en masse mindeværdige oplevelser med nye venner, som f.eks. studieture til udlandet og muligheder for at optræde i 2 store opsætninger på scenen.

Hvis du ønsker at vide mere om denne unikke mulighed, kan du kontakte afdelingsleder af Danselinjen ved Dansk Talentakademi, Lene Bonde, på lene@talentakademi.dk.

Vi tilbyder kun denne løsning for elever, der skal i 10. klasse.

Kontakt

Linjeleder Lene Bonde

Har du spørgsmål, kan du kontakte linjeleder Lene Bonde på lene@talentakademi.dk eller ring på tlf. 22 97 03 01.

Optagelse

Vi afholder audition hvert år i januar/februar til opstart på linjen i august.

Læs mere om optagelse

Bliv beboer hos os

Vil du gerne bo i Holstebro samtidig med, at du går på Danselinjen? Vi finder en bolig til dig; enten i campus eller i en dele-lejlighed sammen med andre unge fra Dansk Talentakademi.

VIL DU HØRE MERE OM DANSELINJEN?

Klik her - Tilmeld nyt

At være elev på danselinjen

Da jeg gik på Dansk Talentakademi, oplevede jeg et trygt rum, hvor dygtige undervisere udfordrede mig og gav mig rig erfaring med forskellige tilgange og teknikker til dans. Jeg lærte at udforske rammerne for, hvad man kan lave som ung danser. Det er helt essentielt for min videre udvikling i dansekunsten.

Anton Skaaning Thomsen, tidligere elev

Undervisiningen

Vi har erfarne og professionelle undervisere fast tilknyttet Danselinjen, der bl.a. underviser i samtidsdans, koreografi, ballet og improvisation. Derudover bliver eleverne undervist af kompetente og udfordrende gæsteundervisere, som har et stærkt budskab i deres dans og koreografi.