Talentglimt fra Dansk Talentakademi på Holstebro Bibliotek

Oplev elever fra Dansk Talentakademi optræde til årets Kulturglimt

Vil du gerne have et indblik i, hvad eleverne laver på Dansk Talentakademi? Så kan du på fredag opleve “talentglimt” fra linjerne, hvor eleverne viser dans, film, skuespil og oplæsning fra nogle af de projekter, de har arbejdet med på det sidste

På fredag optræder elever fra Dansk Talentakademi med deres talent som del af Kulturglimt på Holstebro Bibliotek. Her kan du få et indblik i, hvad eleverne har lært, og hvordan de arbejder med deres talent på de forskellige linjer. Programmet byder blandt andet på ‘talentglimt’ med dans, skuespil, film og oplæsninger.

Kulturglimt er et arrangement på Holstebro Bibliotek, hvor flere af byens kulturinstitutioner går sammen om at lave et program fyldt med særlige glimt fra kulturlivet i Holstebro. I år er Kulturglimt desuden en del af åbningen af Holstebro Byjubilæum: ‘Holstebro Lyser op’.

Hvornår kan du opleve talentglimt fra Dansk Talentakademi?

Hele aftenen optræder de unge talenter fra Dansk Talentakademi. Du kan både opleve film, skuespil, litteratur og dans, der bliver fremført af eleverne. Se de forskellige tider og steder i oversigten nedenfor:

Talentglimt fra musical- og teaterlinjen
Kl. 20:00 og 21:15 – Den blå scene
Elever fra musical- og teaterlinjen giver eksempler på monologer, som de har arbejdet med i dramaundervisningen

Talentglimt fra musicalen ‘Vi Maler Byen Rød’
Kl. 20:05, 20:45 og 21:10 – Den blå scene
Musical- og teaterlinjen synger uddrag fra deres egenproduktion musical “Vi Maler Byen Rød”. Forestillingen er lavet i samarbejde med Holstebro Teater og billetindtægterne fra forestillingen i januar går ubeskåret til Danmarks Indsamling 2024.

Talentglimt fra forfatterlinjen
Kl. 20:10 og 21:00 – Under buerne
Elever fra forfatterlinjen læser højt af deres egne tekster, som de har arbejdet med i undervisningen.

Talentglimt fra danselinjen
Kl. 20:50 – Torvet
Elever fra danselinjen viser uddrag fra forestillingen ‘Let’s dance, Nielsen!’. Det er et samarbejde mellem DR Symfoniorkesteret, Den Sorte Skole, DR Musikariatet og 100 unge dansere fra hele Danmark.

Talentglimt fra filmlinjen
Kl. 19:30-21:30
Åben biograf. Kom med i kortfilmsbiografen. Her kan du se både dokumentar- og fiktionsfilm, som er skabt af elever fra filmlinjen.

I løbet af aftenen kan du også opleve en masse andre kulturinstitutioner og kunstnere i byen – bl.a. Ensemble MidtVest, Operaen i Midten, Balletskolen, Nordisk Teaterlaboratorium, Musikskolen og Holstebro Kunstmuseum.

Se hele programmet her: kulturglimt_2024_-_program_0

Læs mere om arrangementet på Holstebro Biblioteks hjemmeside

Fotos fra Kulturglimt 2023, af Trine Egelund Jensen, Holstebro Bibliotek