90 dansestuderende, et live symfoniorkester og lys-show i DR Koncerthuset: Lets dance, Nielsen

Dansere fra DTA er med i en kæmpestor forestilling i DR Koncerthuset

I denne uge optræder dansere fra DTA's danselinje i en stor danseforestilling med DR Symfoniorkestret og Den Sorte Skole i DR Koncerthuset. 'Let’s Dance, Nielsen!' er et ambitiøst projekt, som involverer 90 unge dansestuderende fra hele landet - og her spilles to af hovedrollerne af DTA-dansere

I denne uge er dansere fra Dansk Talentakademi i København for at medvirke i en helt særlig forestilling. 24 elever fra danselinjen er nemlig blevet udvalg til at være med i den kæmpestore forestilling ‘Let’s dance, Nielsen’ i DR Koncerthuset med i alt 90 dansestuderende fra hele landet.

‘Let’s dance, Nielsen!’ er en unik sammensmeltning af musik og dans, der hylder komponisten Carl Nielsens kunstneriske arv.  Koreografien er skabt under ledelse af den reumert-vindende koreograf, Tim Rushton, i samarbejde med assistentkoreograf, Vidar Hansen. Projektet samler talentfulde danseelever fra fem danske efterskoler og danseuddannelser fra hele landet. Her har dygtige dansere fra DTA’s danselinje fået æren af at være med og endda få to af hovedrollerne i forestillingen.

Danseforestillingen er baseret på Carl Nielsens 2. symfoni ‘De fire temperamenter’, der udføres live af DR Symfoniorkestret, akkompagneret af nye lydbilleder skabt af DJ-duoen Den Sorte Skole, som også medvirker på scene. Scenograf og lysdesigner, Signe Krogh, kommer desuden til at skabe en utrolig visuel oplevelse til forestillingen med lysprojektion på danserne i bevægelse.

Produktionen er et kæmpestort samarbejde mellem mange forskellige kunstnere, undervisere og danseelever. Forestillingen bliver fyldt med energi, talent og kreativitet fra de unge kunstnere, der samles på scenen for at fejre dansk kultur og kunstnerisk mangfoldighed.

90 dansestuderende på scenen i DR Koncerhuset 

Forestillingen bliver opført på lørdag i DR Koncerthuset. Danserne tog allerede til København sidste weekend for at lave forskellige prøver og øve sig i, hvordan det er at danse på den store scene sammen med mange andre dansestuderende.

”Det er mega spændende at prøve at være med i sådan en stor produktion. Jeg har aldrig prøvet noget, der minder om før. Det bliver helt specielt, at det er med live-musik, lysprojektion og alt muligt. Jeg glæder vildt meget til at komme til København og prøve at få det hele sat sammen,” fortæller Matilde Baabjerg Tschanz, DTA-elev og danser i forestillingen.

Vidar Hansen, som er assistentkoreograf til forestillingen forklarer, at koreografien til forestillingen er meget dynamisk, og at hver skole har været med til at lave den.

”Det er et rigtig stort samarbejde. Det er mig, Tim, danselærerne og eleverne, der har været inde over koreografien. Det er en helt vildt spændende måde at arbejde på, fordi der er så mange, der bidrager med noget. Det har været ret specielt at se det vokse fra tegnebrættet til at blive denne store forestilling,” fortæller han.

DTA-dansere i hovedrollerne til forestillingen

For Vidar har arbejdet med danserne fra Dansk Talentakademi været noget helt særligt.

”De er virkeligt dygtige. De er meget modne og selvstændige. Og så er de gode til at følge hinanden og danse sammen. Det er også derfor, at det er DTA-dansere, der skal spille Carl Nielsen og hans kone, Anne-Marie,” siger han.

Han fortæller, at han oplever danserne fra Dansk Talentakademi som meget professionelle og modne. Og så kan han tydeligt mærke, at de kender hinanden godt og er vant til danse sammen.

”De har været fantastiske at arbejde sammen med. Danserne er meget in tune med hinanden. Det er virkeligt en stor fordel til sådan en forestilling her, hvor man virkeligt skal være opmærksom på hinanden og hinandens bevægelser. Der kommer jo til at være vildt mange på scenen”.

Let’s dance, Nielsen  

Den 12. januar kl 19:30 i DR Koncerthuset

Medvirkende:

DR Symfoniorkestret

Stanislav Kochanovsky, dirigent

Elever fra Oure Kostgymnasium, VIES (Vejle Idrætsefterskole), Danseakademiet Amok/Det Kgl. Teaters Balletskole (Odense), DTAdans fra Dansk Talentakademi (Holstebro) og KIES (Københavns Idrætsefterskole).

Musik: Carl Nielsen (Symfoni nr. 2) og Den Sorte Skole

Koreografi: Tim Rushton og Vidar Hansen

Produceret af: DR Musikariatet