Spændende samarbejde med Holstebro Dansekompagni

Samarbejde mellem Holstebro Dansekompagni og danselinjen på Dansk Talentakademi

Holstebro Dansekompagni og Dansk Talentakademi har haft et fast samarbejde siden kompagniets start i 2013. Begge institutioner er tætte naboer, hvilket giver oplagte muligheder for et dagligt og helt unikt samarbejde i Danmark

Holstebro Kompagni startede sit virke i 2013 under navnet Black Box Dance Company.

Kompagniet er spydspids for den nyeste generation af professionelle dansere fra hele Europa. Vores årlige auditions tiltrækker over 1000 ansøgere fra hele verdenen. Kompagniet har, på trods af sin korte levetid, markeret sig som ét af landets førende aktører indenfor dansefaget med store og små forestillinger for både unge og voksne. I dag er det landets tredje største professionelle dansekompagni.

Det er kompagniets ambition, at fremme dansens virke på både et nationalt og internationalt plan. De arbejder med forskellige koreografer, tilgange og stilarter inden for dansens verden.

Kompagniets dansere underviser fast alle årgange på akademiet og elever fra 3. årgang får et unikt tilbud om en personlig mentor fra Holstebro Dansekompagni. Da alle dansere i Holstebro Dansekompagni er i starten af deres karriere, er mentorskabet mellem kompagniet og DTAdans oplagt, og DTA-danserne får mulighed for at møde unge professionelle dansere, som de kan relatere til og blive inspirerede af.

Derudover vælges der hvert år en DTA-danser, som bliver trainee i Holstebro Dansekompagni og må deltage i kompagniets morgenklasser.

DTA-dansere har også medvirket i flere forestillinger med Holstebro Dansekompagni bl.a. Carmina Burana, The Red Hour og Mit Stille Hjem.

Alle DTA-elever er løbende inde og se forestillinger med Holstebro Dansekompagni.

Samarbejdet mellem Dansk Talentakademi og Holstebro Dansekompagni har til formål at skabe bro mellem to naboinstitutioner, hvor der opstår kunstnerisk synergi, vidensdeling og Holstebro sættes på landkortet som Dansens By. 

”Holstebro Dansekompagni har stor glæde af samarbejdet med Dansk Talentakademi.  Som kunstnerisk leder er det en gave at få at følge udviklingen af nye dansetalenter og især når det er tale om undervisning på et højt kunstnerisk niveau. Vores dansere nyder at give sine kundskaber videre, både i træningstimer og i mentorskabet. Lene Bonde og hendes stab af internationale lærere gør et fantastisk arbejde for den kommende generation dansere. Vi håber på mange fremtidige samarbejder.”

  • Marie Brolin-Tani, Kunstnerisk leder og koreograf, Holstebro Dansekompagni.

Læs mere om Holstebro Dansekompagni her

Fotografier af: Ditte Chemnitz