Tegning. Video. Maleri. Lyd. Installation. Performance. Tekst.

Din egen kunstneriske praksis

På Kunstsporet åbner vi din forståelse af, hvad kunst kan være og orienterer os bredt. Vi styrker din glæde ved at udfolde dig kunstnerisk og hjælper dig igennem den krævende proces det kan være, at skabe et værk og reflektere over det. Du vil møde et bredt spektrum af kunstneriske metoder igennem workshops, foredrag og tværfaglige samarbejder med Dansk Talentakademis andre linjer. Formålet er at lægge et fundamentet der gør, at du hen ad vejen finder dit eget kunstneriske sprog, begynder at udvikle dine egne ideer og arbejder selvstændigt og på eget initiativ.

Kunstundervisningen åbner op for nye tankeformer og introducerer en variation af kunstneriske metoder og medier herunder video, tegning, maleri, lyd, installation, performance, tekst og andre former for billedskabelse.

Vi forventer, at du deltager reflekteret i de skemalagte workshops og undervisningsforløb. Det er helt grundlæggende, at elever forholder sig aktivt til deres egen rolle og bidrag til skolens miljø og faglighed, også når vi har fælles gennemgange af projekter.

Underviserne understøtter initiativer og ønsker fra din side, og vi varetager 1:1 mentorforløb med dig, der har ideer og projekter, du gerne vil føre ud i livet. Et mentorforløb kan også gå specifikt ud på, at understøtte optagelse på et af de tre danske kunstakademier eller en af de mange udenlandske skoler.

Hvert år laver vi på kunst en fælles udstilling på Huset for Kunst og Design, med grundig gennemgang af dit bidrag. Derudover bruger vi også ‘den hvide kube” på talentakademiets campus til løbende at vise projekter og processer.

Undervisningen
Kunst & Design er et 3-årigt forløb. Det er tilrettelagt på den måde, at du kan følge en ungdomsuddannelse ved siden af. Det er også muligt at starte et intensivt 1-4 årigt forløb efter eller under en ungdomsuddannelse. Du kan også sammensætte et selvstændigt 4. studieår.

Undervisningen foregår fast hver tirsdag og onsdag kl.16.15-19.45. Derudover udbyder vi til tider workshops i weekender og andre hverdage, studieture og foredrag, samt koncerter på Dansk Talentakademis campus både i og udenfor undervisningstiden.

Lokalerne og fællesskabet
Kunst & Design råder over 700 m2 atelier, udstillingslokaler og café i Huset for Kunst & Design, og som elev får du en atelierplads, som også kan benyttes udenfor undervisningen. Huset for Kunst og Design fungerer også som en kunsthal med et tætpakket samtidskunstprogram kurateret af Anna Bak. Du kan læse mere om huset på Huset for Kunst og Designs hjemmeside. Udstillende kunstnere bliver involveret i undervisningen og afholder talks på skolen og bidrager til et unikt indblik i, hvad det vil sige at arbejde som kunstner.

Undervisere og gæstelærere
På kunst er du en del af et fællesskab med design, og på de faste undervisningsdage introducerer vi dig for en bred grundpakke, hvor vi navigerer mellem de to udtryksformer.

På kunstsporet er Anna Margrethe Pedersen fast underviser. Anna Margrethe er udøvende billedkunstner og medstifter af kunstnergruppen og udstillingsstedet YEARS i København. Hun er uddannet fra Camberwell College of Art, University of the Arts London og arbejder også som freelance-kurator af samtidskunstudstillinger blandt andet hos Vestjyllands Kunstpavillion, hvor hun har lavet VK Samtidskunst programmet for 2019 og 2020.

Vi har løbende gæstelærere tilknyttet linjen, vi har bl.a. haft besøg af:

Anne Mette Schultz: Billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København. Stifter af Institut for Andvendt Tale og tidligere ‘Artist in Recidence’ på DTA.

Andreas Führer: Billedkunstner og musiker. Stifter af Institut Funder Bakke udenfor Silkeborg og musikkollektivet yoyooyoy.

Vinyl Terror og Horror: Greta Christensen og Camilla Sørensen udgør den kunstneriske duo med base i Berlin, som arbejder med omfattende lydinstallationer.

Ditte Soria: Billedkunstner uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Akademie für Den Bildeden Kunst, Wien. Medstifter af kunstnergruppen- og udstillingsstedet YEARS.

Lilibeth Cuenca Rasmussen: Performancekunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. I samlinger på institutioner som Statens Museum for Kunst og Horsens Kunstmuseum.

 

Kontakt

Linjeansvarlig Anna Margrethe Pedersen

Har du spørgsmål, kan du kontakte linjeansvarlig Anna Margrethe Pedersen på annamargrethe@talentakademi.dk eller ring på tlf. 25 61 70 84.

Optagelse

Vi anbefaler, at man starter hos os efter sommerferien i august eller alternativt i januar.

Læs mere om optagelse

Bliv beboer hos os

Vil du gerne bo i Holstebro samtidig med, at du går på Kunst & Designlinjen? Vi finder en bolig til dig; enten i campus eller i en dele-lejlighed sammen med andre unge fra Dansk Talentakademi.

Vil du høre mere om Kunst & Designlinjen?

Klik her - Tilmeld nyt