Lydkunst og kunstneriske fællesskaber

Nyt samarbejde med Struer Sound Art Lab om lydkunst

Dansk Talentakademi har sammen med Struer Sound Art Lab modtaget midler fra Kulturaftale Midt- og Vestjylland til at finde kunstneriske koblinger mellem talentudviklingsmiljøet i Holstebro og lydkunstmiljøet i Struer.

– Projektet er et pilotprojekt for udvikling af en egentlig lydkunstlinje. Vi vil undersøge feltet og om det kan være en selvstændig linje eller det skal tænkes ind som en række tilvalgsmoduler, som akademiets elever kan deres grundlinjer med inden for dans, film, forfatter, kunst/design, musical/teater og musik. Vi er rigtig glade for dette samarbejde med de dygtige folk i Struer, fortæller Christoffer Boserup Skov, leder af Dansk Talentakademi.

Projektet giver mulighed for at de to kulturinstitutioner sammen kan udvikle og afholde tre workshops, hvor lydkunst på forskellig vis kobles til elevernes kunstneriske praksis. Næste skridt er herefter at afsøge, hvordan de lydkunstfaglige koncepter og praksisser på forskellig vis kan udvide elevernes udtryksmuligheder, og hvordan det bedst kan tilrettelægges.