Nye udstillinger i Huset for Kunst & Design fra den 25. november

Oplev de nye udstillinger i Huset for Kunst & Design

Fra på lørdag kan du opleve nye interessante udstillinger i Huset for Kunst & Design. Her åbnes udstillingerne 'There Should Have Been Roses' og 'Genspejl' samt det permanente værk 'Burlesque physique (arkitektonisk accent)'. Udstillingerne kan opleves indtil henholdsvis marts og november i Huset for Kunst & Design

Fra den 25. november kan man opleve nye spændende udstillinger og værker i Huset for Kunst & Design. Her åbner udstillingerne  There Should Have Been Roses, og Genspejl samt det permanente værk Burlesque physique (arkitektonisk accent), som man kan opleve indtil henholdsvis marts og juli 2024.

There Should Have Been Roses

There Should Have Been Roses er udarbejdet af Bizarro i samarbejde med HFKD og de udstillende kunstnere Chino Amobi, Lea Porsager og Ursula Reuter Christiansen. Udstillingen låner havearbejdet fra J. P. Jacobsens novelle “Der burde have været Roser” til et indendørs havelandskab, der bl.a. undersøger blomsten som et objekt for forskellig tænkning på tværs af kunstnernes praksisser. Med kunsten som en form for syntetisk natur, inviteres besøgende til en vandretur rundt i den litterære have, hvor der både tilbydes fordybelse, forplejning og et kritisk blik på forholdet mellem virkelighed og repræsentation. Mellem frygt og opblomstring.

Bizarro er et kuratorisk researchkollektiv og udstillingssted i København. Siden 2020 har Bizarro lavet solo- og duoudstillinger med både danske og internationale kunstnere, altid med det formål at styrke samarbejdet mellem kunstner, kunstformidler og kurator. Bizarro er drevet af kunsthistoriker Mai Dengsøe og billedkunstnere Louis Scherfig og Magnus Andersen.

Udstillingen kan opleves i Huset for Kunst & Design fra den 25. november 2023 til den. 1o. marts 2024

Genspejl

Genspejl samler en bred vifte af nye og ældre værker fra Simon Bukhaves mere end 20 år som tegneserietegner, illustrator og billedkunstner. Spejlninger og spejlningsakser bliver i udstillingen en fællesnævner for papirklip, bogforsider, raderinger og tegninger – papirklippene kaster skygger på væggen og dunkle scenarier og narrativer i sort og hvid skaber forestillinger om det, der ligger omme bagved, og som ikke ses med det blotte øje.

Genspejl er den første udstilling i HFKD’s nye udstillingsserie SAGA, hvor fokus er på fortællende formater.

Simon Bukhave er selvlært billedkunstner og illustrator, og er født i 1978 i Thy. Han har illustreret bøger og artikler for blandt andre Gyldendal, Gads Forlag, Weekendavisen og Escho, og har udstillet i Norden, Europa og USA. I 2020 designede han dukker og skabte scenografi i samarbejde med instruktør Nis Søgaard til det tyske dukketeaterstykke Schonzeit.

Udstillingen kan opleves i Huset for Kunst & Design fra den 25. november 2023 til den. 14. juli 2024

Burlesque physique (arkitektonisk accent)

Svend Aage Hasles Legat har støttet den permanente udsmykning Burlesque physique (arkitektonisk accent)af den danske kunstner Nanna Abell, som nu ses på HFKDs facade og i gårdrummet. Nanna Abell (f. 1985) benytter sig af overraskende sammenstillinger af fundne materialer og portrætterer gennem disse genkendelige og hverdagslige, men sært malplacerede elementer poesien i menneskets rodede affære med den fysiske omverden. Værket til HFKD er to olietønder – deformerede eller premodellerede i et tidligere liv, sådan at de nu fremstår som draperede relieffer og fremmedartede markører på bygningen.

Værket kan opleves i Huset for Kunst & Design fra den 25. november 2023 til den. 24. marts 2024

IN THE DARKNESS BIND THEM

Filmprogrammet IN THE DARKNESS BIND THEM kører også fortsat i husets åbningstider og helt frem til marts 2024. Her kan man se fantastiske værker af Sidsel Meineche Hansen & Therese Henningsen, Ursula Reuter Christiansen, Charlotte Ercoli, Sol Calero & Dafna Maimon.

Kom til åbning af de nye udstillinger

Fra klokken 15-18 lørdag den 25. november kan du komme til åbning af de nye udstillinger i Huset for Kunst & Design. Her kan du opleve udstillingerne og høre mere om dem.

Der er som altid gratis entré i Huset for Kunst & Design – både til åbningsarrangementet og i resten af udstillingsperioden.

Læs mere om udstillingerne her