Elever deltager i familiemusical

Vinterferien bruges på scenen

Kasper Krassimir Jensen og Frederik Pedersen går til daglig på Dansk Talentakademis Musical & Teaterlinje. Her modtager de ugentligt undervisning i solosang, dans og skuespil – de er begge kommet igennem nåleøjet til audition på MCH Herning Kongrescenters familiemusical ’Folk og Røvere i Kardemommeby’, som spiller for fulde huse hele uge 7, først i Herning Kongrescenter og derefter slutter forestillingen af i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Folk og Røvere i Kardemommeby er en familie musical for både store og små. Vores elever Frederik og Kasper kom igennem nåleøjet til audition, og skal i vinterferien spille hele 16 forestillinger på bare 8 dage.

Der bliver ikke meget ferie for de to drenge, der til dagligt modtager undervisning mandag-torsdag på Dansk Talentakademi i solosang, dans og drama. Det betyder dog ingenting, fortæller Kasper, drømmen er jo netop at teater og musicals kan komme til at fylde hele hverdagen.

På mange måder er Kasper og Frederiks historier spejlvendte.

Frederik fortæller:
Jeg havde aldrig hørt om MCH og de halvårlige forestillinger, som de sætter op, hvis ikke det havde været fordi, jeg gik på DTA. Jeg skylder mine underviserer og hele konceptet DTA en stor tak for, hvor meget jeg har udviklet mig – ikke bare som skuespiller, men også som menneske. Jeg har en klar intention om at foresætte i kunstens verden, lige indtil det ikke kan løbe rundt længere – og så lidt længere for god ordens skyld.

Det, at blive tilbudt at medvirke i folk og røvere, er helt specielt, da den historie også har haft stor betydning i min barndom, og nu står jeg mellem en masse talentfulde mennesker og har en fest.

Kasper fortæller:
For mig, er det at være med i MCH ikke kun en utrolig fed mulighed fremadrettet, det er også en skide fed oplevelse fyldt med udfordringer, latter samt nye og gamle venner, hvor der hele bare spiller, og vi får arbejdet rigtig godt sammen, for at få lavet en helgarderet fed forestilling!

Havde det ikke været for MCH, Kim Harris og Christina de Laurent var jeg aldrig startet på DTA til at begynde med. Og på samme vis, havde det ikke været for DTA var jeg måske ikke fortsat i Herning, da jeg havde i tankerne at flytte fra byen. Heldigvis gik ligningen op og jeg har stor fornøjelse af at kunne være begge steder!

Christina bad mig gå til optagelsesprøve på skolen med kun et par dages varsel, men jeg tog derop og gjorde mit bedste. Nu har jeg gået på skolen i et halvt år og har lært mere end jeg på noget tidspunkt turde forvente.

Folk og røvere i Kardemommeby

Kardemommeby er en lille hyggelig by, hvor alting ånder fred og idyl. De eneste, der spolerer freden er de tre røvere Kasper, Jesper og Jonathan, som Politimester Bastian ikke tør arrestere, da de har en løve som kæledyr. Men en dag kommer de på dybt vand, da de røver den strikse Tante Sofie. For hun sætter dem på plads og tvinger dem til at vaske sig.

Læs mere om musicalen her.