Forfatterne samt Kunst og design tog på fælles studietur til Wien. Turen bød på storslået arkitektur, kunst og litteratur i overmål og masser af hyggelige wienercafeer.

Studietur til Wien

Forfatterne startede turen ud med at læse den østrigske forfatter Ingeborg Bachmanns novelle ’Problemer, problemer’ fra 1972 og indsnuse stemningen på den klassiske gamle Wienercafé Hawelka, hvor en lang række forfattere og teaterfolk har haft deres gang.

Efterfølgende var vi på det østrigske litteraturmuseum og besøgte Freuds gamle hus, hvor der var en særudstilling om forfattermiljøet i Wien omkring år 1900. Desuden var vi sammen med Kunst og design-linjen på det store smukke kunsthistoriske museum, hvor FGK-eleverne lavede en portrætskriveøvelse, og senere var vi på Leopold Museum og se to særudstillinger med hhv. Schiele og Klimt. Der blev også tid til en fælles tur på mad- og loppemarkedet Naschmarkt. Lørdag aften spiste vi alle sammen sammen, før vi hørte Mozarts Requiem opført i Wiens største domkirke, Stephansdom.

Alt i alt var det en rigtig indholdsrig – og hyggelig – tur, der har efterladt sig masser af indtryk.