Dansk Talentakademi modtager priser

Donation fra Vestforsynings initiativpulje

I sidste uge modtog Dansk Talentakademis danselinje 10.000 kroner fra Vestforsynings Initiativpulje til en workshop med Danmarks førende dansekompagni; Dansk Danseteater. Dansk Danseteater har eksisteret siden 1981 og har til huse på Den Kongelige Opera i København. Dansk Danseteaters repertoire spænder fra store sceneproduktioner på Det Kongelige Teater, Open Air-begivenheder som Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård til både store nationale og internationale turnéer.

Vi siger tusind tak til Vestforsyning for at støtte denne workshop, hvor Dansk Talentakademis elever har fået mulighed for at få topprofessionelle dansere på besøg i deres egen dansesal. Dette er til stor inspiration og glæde for alle eleverne og vil helt sikkert øge motivation for at dykke endnu mere ned i dansens verden og gøre dansen til en fremtidig levevej.

”Vi er utrolig heldige at bo i Holstebro, hvor vi kan få hjælp til så fede projekter, som gør en stor forskel for os,” sagde Dansk Talentakademis elever til receptionen på Vestforsyning.

Den økonomiske støtte fra Vestforsyning har gjort det muligt i foråret 2019, at invitere to af de professionelle dansere fra kompagniet og turneleder Jason Nelson til Holstebro for at give 2 dages workshop.

Det var en enorm inspiration og utroligt givende for danserne at have de professionelle dansere, Matthew Bell og Ella Pileggi, fra Operaen i København på besøg i Holstebro.

“Til workshoppen med Dansk Danseteater blev jeg meget inspireret af deres flotte og lærerige koreografi. Jeg fandt undervisningen givende og udfordrende, hvilket jeg siden har været meget inspireret af i andre koreografiske sammenhænge.” – Elev fra danselinjen.

Stort tak til Vestforsyning for at støtte vores samarbejde med Dansk Danseteater.

Derudover modtog to af danselinjens elever tilsammen 15.000 kroner som hjælp til auditions på professionelle danseuddannelser i hele verden i foråret 2019. Turen går blandt andet til Holland, England, Tyskland og USA. Begge dansere er meget taknemlige for støtten, som er med til at hjælpe Dansk Talentakademis elever til at opnå deres drømme om at blive professionelle dansere.