Tværfaglig tirsdags-workshop d. 24. september kl. 17.00 - 20.30

Tværfaglig tirsdag med kunstnerne Chico Togni & Kadija De Paula fra Brasilien og Canada

Kunstnerduoen fra Brasilien og Canada har baseret deres kunstneriske praksis på idéerne omkring degrowth-bevægelsen, som de er fascineret af. Deres kunst kombinerer mad, tekst og optræden, som tilsammen forenes i sociale events, der foregår blandt scenografiske elementer, der er bygget af fundne og gratis materialer. Chico og Kadija bevæger sig på grænsen mellem kunst, event og community-arbejde og forsøger herigennem at sætte spørgsmålstegn ved måden, det moderne menneske forbruger, samler og spilder ressourcer på.

Til denne tværfaglige tirsdag, vil Kadija og Chico starte ud med en præsentation af dem selv og deres arbejde og fortælle lidt om hvad et kunstner residency er og kan gøre ved ens kreative udvikling. Bagefter vil parret sætte jer ind i aftenens fælles workshop aktiviteter.

 

KOLLEKTIVE GOO OG PRINT WORKSHOP

Medbring en enkelt ingrediens, enten hvad du har liggende i køleskabet eller finder på din vej, det kunne være f.eks. en gulerod, et halvt kålhoved, en kartoffel, en tomat eller avocado, nogle friske krydderurter fra haven, en smule krydderier fra skabet, en håndfuld nødder, eller en rest mel i en pose, eller noget helt andet. Prøv at undgå at købe noget og tænk på rene råvarer, desto mindre producerede, pakkede, forarbejdede ingredienser, jo bedre!

Alt sammen skal blive en del af den kollektive ”Goo” (grød) som vi sammen laver og spiser denne aften.

Mens vi forbereder Goo’en, opdeler vi andre grupper som laver plakater og skilte med genbrugs pap og papir. Kunstnerne vil introducere jer for en super simpel teknik lignende blok printning til at skære bogstaver, forme og symboler og trykke plakater med akrylmaling. Ideen er at vise jer simple og billige løsninger til at udforske print teknikker på.

 

CHICO TOGNI & KADIJA DE PAULA

Siden 2016 har de Brasilianske / Canadiske kunstnere CHICO TOGNI & KADIJA DE PAULA arbejdet sammen i partnerskab. Begge er de i øjeblikket en del Danmarks nye kunstnerresidens, MALT AIR, hvor de frem til december skal bo og arbejde på den nye kulturinstitution Maltfabrikken i Ebeltoft.

MALT AIR, som er støttet af Statens Kunstfond, og som drives i et partnerskab mellem Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst (SVK), tilbyder ophold til to kunstnere eller kunstnerduoer ad gangen i en periode af fire måneders varighed. I den første ansøgningsrunde er der udvalgt hele seks kunstnere til det første års program.

Tidligere har kunstner-duoen også arbejdet på projekter sammen ved KulturKontakt Østrig (Wien AT), Cité Internationale des Arts (Paris FR), AZB Gastatelier (Zürich CH), Lanchonete.org (São Paulo BR) og Q21 MuseumsQuartier (Wien AT). De præsenterede deres arbejde i Kultur Drogerie (Wien AT), Galerie Houg (Paris FR), Food Culture Days (Vevey CH), AZB Sculptur Platz og Kantine Hermetschloo (Zurich CH), 67 Ludlow Street Gallery (NYC US), FLUCA Østrigsk kulturel pavillon (Plovdiv BG), Wachauarena (Melk AT), frei_raum Q21 MuseumsQuartier (Wien AT), Casa do Povo og Sesc (São Paulo BR), Capacete (Rio de Janeiro BR), med flere.

Vil du være med?

Alle er velkomne til at deltage i workshoppen, også selvom du ikke er elev hos Dansk Talentakademi, men du skal tilmelde dig, så vi ved, hvor mange vi bliver.

Tilmeld dig her, hvis du ikke er elev hos Dansk Talentakademi:

Tilmeld via Facebook event: https://www.facebook.com/events/672666079875531/

eller ved at sende en email til: havannabak@gmail.com