Stort tillykke fra os alle hos Dansk Talentakademi

Sigurd er kommet ind på Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia

Sigurd Thomasen har netop gennemført to år på Musical & Teaterlinjen, hvor han i løbet af sit andet år valgte at gå til optagelsesprøve på Musicalakademiet. Der er ganske få pladser hvert år og det handler virkelig om at komme gennem det famøse nåleøje foran bedømmelsesudvalget. Flere vælger at gå til optagelsesprøve for at få feedback på, hvad man kan arbejde videre med for at forøge chancen. Sigurd havde derfor ikke forventet at gå videre, men modtog den glædelige nyhed, at han er blevet optaget på drømmeuddannelsen, hvor han til august skal starte på den 3-årige bacheloruddannelse i musical.

Sigurd fortæller her om, hvordan interessen for teater opstod relativt sent og om hvordan han på Musical & Teaterlinjen har fået bekræftet, hvor meget han brænder for scenekunsten.

– Hvornår og hvordan startede din interesse for musical og teater?

Min interesse for teater og musical startede for alvor i slutningen af 8. klasse. Jeg begyndte at se en masse videoer på YouTube med både skuespillere og musicalperformere, og jeg fik mere og mere lyst til selv at prøve at stå på en scene.

Jeg spillede også rigtig meget badminton og var egentlig skrevet op til en badminton-efterskole i 10. klasse, da jeg så fortalte mine forældre, at jeg rigtig gerne ville prøve teater. Det endte så med, at jeg fik lov til at skifte efterskole til én, der bl.a. havde teater. Der mødte jeg Signe, som nu skal starte på sit tredje år på Dansk Talentakademis Musical & Teaterlinje, som fortalte mig om skolen.

Jeg kom ind på både Dansk Talentakademi og en anden skole, men endte med at vælge Talentakademiet grundet studieretninger på gymnasiet. Jeg ville gerne have musik, og det kunne jeg nemt i Holstebro. Den anden skole har ikke dans og sang på samme måde, så jeg er set i bakspejlet meget glad for mit valg, selvom det i og for sig handlede mest om gymnasiet. Derudover skulle jeg flytte uanset hvilket valg, jeg tog, og Dansk Talentakademis Campus var utrolig attraktiv!

 

– Hvordan har din tid hos Musical & Teaterlinjen klædt dig på til at søge ind på Musicalakademiet?

Tiden på Musical & Teaterlinjen har været med til at give mig et realistisk syn på verdenen. Jeg lærte bl.a., at det er en branche, hvor man ikke behøver at være den perfekte performer for at være en dygtig performer. Jeg fandt virkelig ud af, at man ikke kommer sovende til succes, og at jeg nok aldrig bliver færdig med at udvikle mig, på trods af jeg ville ønske, jeg var perfekt i morgen.

Helt nøgternt havde jeg heller ingen viden om f.eks. sangteknik eller dansebegreber, da jeg startede, så Musical & Teaterlinjen har også været super god til at give mig en god grobund.

 

Hvordan har dine overvejelser omkring at gå til optagelsesprøve været?

Jeg tænkte især på, om jeg var dygtig nok. Jeg var også virkelig bange for at få at vide, at jeg godt kunne pakke alle drømme om en karriere væk.

 

Hvad er næste drøm? Teater- eller musicalscener, tv, film eller ?

Jeg drømmer for meget og sætter alt for mange mål til hverdag, så jeg håber egentlig på, at jeg kan lægge drømmene lidt på hylden de næste tre år og virkelig fokusere på min udvikling uden at have ”travlt” med at opnå det ene eller det andet. Med dét sagt er man jo aldrig garanteret en succesrig karriere, så jeg drømmer naturligvis om, at jeg kan få lov til at leve af det her de næste mange år.

 

Har du et godt råd til andre, der vil søge ind?

Der er ikke noget federe end at stå på en scene og fyre den af, men jeg tror på, at den ”rigtige” adgangsbillet til drømmeuddannelserne ligger i undervisningslokalet. Jeg er så glad for, jeg valgte, at modtage reel undervisning indenfor dans, sang og drama fremfor blot at medvirke i diverse produktioner. Derudover bliver jeg nødt til at nævne klichéen om, at det handler om ”de 10.000 timer”, for det gør det. Man bliver ikke dygtigere, hvis ikke man lægger sig i selen – også udenfor undervisningen.

Held og lykke til Sigurd!