141 elever, 55 nye elever og heraf 25 tilflyttere

Elevhold 2019/2020 er kommet godt i gang efter god opstartsuge

Mandag d. 12. august var en dag, mange havde set frem til. Kl. 16.15 startede den store introuge på Dansk Talentakademi med et fælles opstartsarrangement for alle elever - både de nuværende og de 55 nye - og medarbejdere i Campus-bygningen ved Dansk Talentakademi. Resten af ugen har der hver dag været forskellige aktiviteter, som skulle introducere eleverne til deres linje, til Dansk Talentakademi og til Holstebro. Men en stor del af programmet har også handlet om, at introducere eleverne til hinanden på tværs af linjer og årgange.

I løbet af ugen frem til opstarten mandag d. 12. august kom der adskillige varebiler og biler med trailere til Holstebro med flyttelæs, nye, spændte elever og deres næsten lige så spændte forældre. Vi hjalp i disse dage 25 nye tilflyttere på plads i deres studieboliger i vores Campus eller i lejligheder i Holstebro by.

De mange tilflyttere er unge mennesker fra hele landet, som har søgt ind og er blevet optaget på en kunstnerisk linje på Dansk Talentakademi. Vi har budt velkommen til nye elever fra hele landet. De kommer bl.a. fra Brønderslev, Aalborg, Vesløs i Thy, Odder, Risskov, Vejle, Haderslev, Svendborg og fra Sjælland har vi modtaget tilflyttere fra Virum, Jyllinge og København.

Velkommen til 141 passionerede og nysgerrige unge
Til den første fælles-samling i Campus-bygningen bød leder Søren Taaning velkommen til det største elevhold, vi indtil nu har haft med 141 unge fordelt på talentakademiets 5 linjer.

Resten af ugen har eleverne hver dag mødt ind kl. 16.15 til et program fyldt med intro-aktiviteter. De har været sammen på tværs af årgange og linjer, men er også startet op på deres undervisningsplaner, så der er blevet danset, tegnet, forfattet, spillet teater og meget mere.

Som afslutning på ugen var alle inviteret på fællestur med bus til skulpturskoven SKOVSNOGEN – Deep Forest Art Land. Her var elever og medarbejdere på rundvisning og sluttede af med fællesspisning i en stor tipi med helstegt pattegris og tilbehør på menuen. Herefter var der afgang med bus fra skoven til Campus i Holstebro, hvor elevrådet havde gjort klar til fest.

Lørdag var en gruppe nye elever med på guidet byvandring på Tour de Holstebro, hvor de fik set byen og udpeget nogle af de vigtigste seværdigheder og praktiske adresser at kende. Gåturen sluttede i Huset for Kunst og Design, hvor der var åbning af den nyeste udstilling: The Heatherfield Links 

Læs mere i Dagbladet Holstebro Struer

Til mandagens opstartsmødet kom en journalist og fotograf fra Dagbladet Holstebro Struer forbi og talte med Søren Taaning. Det blev til en historie i avisen, hvor Søren bl.a. udtalte:

“Det såkaldte Udkantsdanmark er blevet talt ned i mange år fra hovedstaden, men vi har altså lavet centeret for kunstnerisk udvikling for 16 til 18-årige i Danmark. Der er ikke noget, der slår vores tilbud. Og elevtallet vokser hvert år.”

Læs hele artiklen fra Dagbladet Holstebro Struer om det stigende elevtal på Dansk Talentakademi her.

Se billeder fra hele opstartsugen i billedgalleriet herunder.