Leder af Dansk Talentakademi i Holstebro søges

Dansk Talentakademi søger netop nu en ny leder med kunstnerisk baggrund til at fortsætte vores udvikling som et unikt talentudviklingsmiljø

Har du passion for at styrke unge, kunstneriske talenter? Er du klar på lede en spændende organisation i rivende udvikling? Så er det dig, vi leder efter!

Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked,
Holstebro Kommune:

www.holstebro.dk/om-kommunen/ledige-job/leder-af-dansk-talentakademi-holstebro

Som leder af DTA bliver du samlingspunktet i en organisation, der udvikler sig i tæt samspil med sin omverden. Dit primære fokus er selvfølgelig på at sikre, at organisationen udvikler sig, samtidig med at den faglige kvalitet og de unges trivsel er i top. Du har et stærkt tværfagligt på fokus på samspillet mellem de kunstneriske linjer – det er DTAs styrke at skabe synergi mellem de enkelte kunstneriske retninger. På de eksterne linjer er det vigtigt at sikre et stærkt netværk og være synlig og skabe strategiske relationer til bl.a. det lokale kulturliv, vigtige kulturinstitutioner nationalt og internationalt, fonde og Holstebro Kommune, som er hovedbidragsyder til den selvejende institution DTA’s økonomi.

Man skal have mange talenter for at blive vores nye leder. Vi forestiller os, at du enten selv har en kunstnerisk baggrund eller erfaring med ledelse af en kulturinstitution med fokus på kulturproduktion og performance. Det er helt afgørende, at den nye leder har blik for – og meget gerne erfaring med – at skabe og videreudvikle et dynamisk ungemiljø, hvor de unge føler sig set, forstået og involveret. Du er nysgerrig anlagt, kan begejstre og skabe følgeskab. Og så er du en stærk netværksbygger – både internt og eksternt.

En organisation overlever kun, hvis der er styr på rammer og det formelle. Vi forventer derfor, at du har den grundlæggende lederværktøjskasse fyldt med økonomisk forståelse, strategiudvikling, planlægning og organisation – og har du erfaring med fundraising, vil det være en fordel. Vi forventer os ikke, at du har det sorte bælte i alle discipliner, og du vil have en stærk organisation i ryggen til at bakke dig op.

Om DTA

I DTA er vores mission at skabe de bedste rammer for, at unge med en kunstnerisk, kreativ eller kulturel passion kan fordybe sig i deres praksis og få det bedste afsæt for at skabe sig en fremtid inden for de kunstneriske fag. Det gør vi ved at skabe et unikt talentudviklingsmiljø på de unges præmisser, hvor vi kobler undervisere på højt niveau, vores unikke fysiske rammer på Campus med en stor grad af tværfaglighed.

Vi lægger stor vægt på, at vores elever oplever trivsel og trygge rammer i et stærkt og dynamisk ungemiljø, hvor de kan udvikle sig kunstnerisk og som mennesker.
Oprindeligt startede vi op som et tilbud til de mange unge, der fødes ud af det stærke kulturliv/miljø i kulturbyen Holstebro. I dag er vi et tilbud, der søges af dygtige unge fra hele landet, og gerne på sigt fra hele verden.

DTA har oplevet en rivende udvikling og vækst de senere år, og vi er utrolig stolte over det niveau, vores elever har, når de forlader os, og de muligheder de har for at fortsætte deres udvikling på de videregående uddannelser eller med en kunstnerisk karriere. Vi giver de unge mulighed for at prøve sig selv af i praksis i mange forskellige roller gennem deres forløb hos os – det udvikler dem og skærper deres kunstneriske fokus.

DTA er bygget på seks stærke kunstneriske linjer (kunst og design, forfatter, dans, musical og teater, film og musik/MGK). Hver af linjerne har et tæt samspil med de kulturinstitutioner i Holstebro, der matcher de enkelte linjer. Her findes én af de unikke styrker ved DTA, for det er helt unikt at kunne skabe en kunstnerisk talentinstitution i en by fyldt med dygtige kulturinstitutioner.

Sådan søger du

Vi har brug for en leder, der kan starte hurtigst muligt, og derfor har vi brug for din ansøgning senest den 12. september. 1. og 2. runde samtaler vil blive afholdt i uge 38 og 39.

Du kan læse mere om os på www.talentakademi.dk.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Kultur og Fritidschef ved Holstebro Kommune, Henrik Zacho på telefon 29 90 55 50 eller på mail henrik.schou.zacho@holstebro.dk.

Henrik vil assistere ansættelsesudvalget, som består af medlemmer af DTAs bestyrelse med formand Michael Christiansen i spidsen.

Vi bruger personprofilværktøj i ansættelsesprocessen blandt de kandidater, der bliver udvalgt til samtale.

Jobbet er fuld tid og der må forventes varierede arbejdstider og -steder, men med base på DTA Campus, Helgolandsgade 24, 7500 Holstebro.

Løn og øvrige ansættelsesvilkår sker ved forhandling efter gældende overenskomst.