Forløb på Forfatterlinjen

Forfatter-elever i ny, tværfaglig workshop-række ved Kunstteater

Forfatterlinjen har haft et undervisningsforløb ved Kunstteater, som har afviklet 3 workshops. Eleverne har arbejdet med karakterudvikling på baggrund af teknikker fra kampkunst, litteratur og teater. Herunder kan du læse beskrivelse af workshops:

Registrering og respons ved Maria Hesselager & Tao Thykier Makeeff. Instruktion ved Mathias Dyhr.

I Kunstteater opstår værkerne ud fra en grundlæggende tværfaglig og samarbejdende præmis. I denne workshop á tre gange undersøger kampsportskoreograf og Tai Chi-udøver Tao Thykier Makeeff og Maria Hesselager (linjeansvarlig fra Forfatterlinjen), hvordan kropsfornemmelse og karakteraflæsning af andre (Er nogen truende? Ked af det? Hvor sidder det i kroppen, og hvordan aflæses det fysisk?) er centrale elementer i Tai Chi såvel som i skønlitteraturen. I et mix af fysiske øvelser og skriveøvelser træner vi registreringsevne (både hvad angår egne og andres reaktioner) og bruger det som redskab til at øge ens kropsfornemmelse og skabe karakterer. Vi vil desuden arbejde med enkle bevægelsesbaserede systemer for at fremsige tekst for at undersøge hvad en fysisk frem for en psykologisk indgangsvinkel til karakterarbejde kan lede til.

Alle interesserede kan deltage, og man kan arbejde med primært at skrive eller fremføre karakterer, alt efter hvor ens interesse ligger. Vigtigt er dog, at alle deltager i øvelserne. Workshoppen øger elevernes bevidsthed om, hvad de observerer, som er en grundlæggende færdighed inden for alle kunstneriske felter, samtidig med at den giver dem redskaber til at arbejde med karakterer ud fra et ikke-personligt fundament.

Om Kunstteater

Kunstteater består af en kerne af faste medlemmer og tilknyttede freelancere inden for forskellige kunstneriske og akademiske fag, som tilsammen arbejder i et felt mellem forestillings- og udstillingsformatet, eller teatret og billedkunsten om man vil. Dels er vi altså en platform for nye samarbejdsformer, idet vi arbejder på kryds af sædvanlige fagskel, og dels – og primært – er vi indholdsskabende i kraft af vores værkproduktion. Vi debuterede med forestillingen Showstopper, som havde premiere på Odin Teatret, og som formatmæssigt sammenbragte professionelle aktører inden for opera, stepdans, trapezkunst, musik, litteratur, kampkunst og billedkunst. Det næste store projekt vi går i møde er en soloudstilling på Holstebro Kunstmuseum i sommeren 2020.
www.instagram.com/kunstteater/