Gæsteunderviser Annette Meyer på Kunst & Designlinjen

Design-workshop: PAPER FASHION OUTFIT

Modedesigner og kunstner Annette Meyer arbejder med couture-installation og couture-tøj lavet af utraditionelle materialer. Hendes arbejde har været udstillet på en række anerkendte internationale museer og gallerier.

Gennem et forløb hos Kunst & Designlinjen har Annette Meyer faciliteret en workshoprække, hvor eleverne har arbejdet med egne designs og skabt egne værker til udstillingen: PAPER FASHION OUTFIT

Annette Meyer (1966) studerede mode på The Art Academy i Utrecht i Holland og Royal Academy of Fine Arts Antwerpen, Belgien. Hun bor og arbejder i Danmark.

I flere år designede hun kostumer til det danske teater Hotel Pro Forma og designede kostumer til otte større forestillinger, heraf ‘Enigma of the late afternoon på Carlsberg Glyptoteket, OPERAtion Orfeo vist i Operahuset i Sidney og på BAM i New York, samt forestillingen Monkey Business Class, et samarbejde med den japanske performancegruppe Dumb Type og arkitektduoen Diller og Scofidio.

Med sine mode/kunstinstallationer fik hun solodebut på Designmuseum Danmark i København i 1996, hvor hendes unikke beklædningsgenstande fremstillet af engangspapirindpakningsmaterialer blev udstillet for første gang.

Året efter blev Annette Meyer leder af modeafdelingen på Designskolen Kolding og havde sin første internationale soloudstilling i New York i 1998 med BODYWRAPPInc.NY-kollektionen på StoreFront for Art and Architecture.

The BODYWRAPPInc. samlingen blev udstillet på designgalleriet i Kunsthal Rotterdam, Holland, The Kyoto Art Centre, Japan, samt på Spiral Wacoal Art Centre i Tokyo i Japan. ICON DRESSED mode/kunstinstallation blev udstillet på Röhsska Museet i Göteborg, Sverige, Kunsthal Rotterdam, Holland, MoA i Seoul, Korea, Nordiska Museet i Stockholm, Sverige og på Trapholt Museum i Kolding.

www.annettemeyer.com og www.annettemeyerstudio.com

 

PAPER FASHION OUTFIT


Workshopbeskrivelse:

Med udgangspunkt i en billedkunstners arbejde, skaber du et PAPER FASHION OUTFIT. Du undersøger billedkunstnerens filosofi, arbejdsmetode, form-, materiale- og farvebrug og konceptuelle tilgang.

Dette bruger du som udgangspunkt for dit PAPER FASHION OUTFIT.

Kaffefilter, bleget eller ubleget, er materialet til dit PAPER FASHION OUTFIT.

Kaffefiltrene kan bruges rene, du kan sy dem sammen i hånden eller på maskinen, krølle dem, lime dem sammen med limpistol, tape dem sammen, indfarve dem etc. SKY IS THE LIMIT!!!

Det er vigtigt at den måde du vælger at bearbejde kaffefiltrene på og den form du vælger at skabe, afspejler din valgte billedkunstneres filosofi, arbejdsmetode, form-, materiale- og farvebrug og konceptuelle tilgang.

Vi afslutter workshoppen med en udstilling og fernisering af jeres PAPER FASHION OUTFITs.

 

Udstillingen kan opleves i Huset for Kunst og Design frem til august 2022 i åbningstiden:

Torsdag og fredag kl. 14.00 – 18.00
Lørdag og søndag kl. 12.00 -16.00
– Der er gratis adgang