Elever fra Musical & Teaterlinjen deltog i Elsk mig i nat-workshop

- En helt igennem fantastisk oplevelse

11 elever fra Dansk Talentakademis Musical & Teaterlinje fik en oplevelse ud over det sædvanlige, da de deltog i en workshop med folk fra musicalen Elsk mig i Nat - i Falconer i København. Et nyt lokalt samarbejde med The One and Only Company gjorde det muligt.

Pressemeddelelse af Musikteatret Holstebro:

 

Musikteatret Holstebro og Holstebro Teater har sammen med Vejle Musikteater indgået et samarbejde med One and Only Company omkring fælles produktion af store musicals.

Det betyder, at gæsterne i Musikteatret Holstebro fremover kan se frem til massevis af de store velproducerede musicals.

Men det betyder også noget for eleverne på Dansk Talentakademi, som uddanner unge talenter inden for forskellige kreative fag – blandt andet inden for musical og teater. Samarbejdet åbner nemlig døre for, at eleverne kan komme ind bag kulisserne på de store produktioner.

En flok elever er netop kommet hjem fra workshop med musicalen Elsk mig i nat, hvor de har gæstet set’et på Falkoner i København. Her blev de mødt af instruktør Thomas Agerholm og koreograf Anja Gaardbo, der tog dem med igennem workshoppen, hvor eleverne blandt andet indøvede en koreografi, som de efterfølgende opførte i de rigtige kulisser med lyd og lys.

De overværede også prøver med forestillingens rigtige skuespillere – og som afrunding skal de opleve musicalen, når den kommer til Musikteatret Holstebro i april.

Samarbejdet og de muligheder, det åbner, vækker begejstring både hos Musikteatret og Dansk Talentakademi – og selvfølgelig ikke mindst hos eleverne.

– Jeg har aldrig haft så god en oplevelse med en workshop, som jeg havde med “Elsk mig i nat” workshoppen. Vi fik lov til at møde castet og holdet bag, lærte en vildt fed koreografi fra musicalen og performede den med lys og lyd på den store scene. Vi overværede en af prøverne og lærte, hvad der egentlig skulle til for at sætte en musical op. Vi blev taget imod og behandlet som ligeværdige og fik lov til at stille alle de spørgsmål, vi ville. Det var alt i alt en helt igennem fantastisk oplevelse, siger 19-årige Stine Andersen, der er elev på Dansk Talentakademi.

Tæt på den professionelle verden

– Det har helt sikkert været en fed og lærerig oplevelse for eleverne, som kom helt tæt på den professionelle verden og det, som mange af dem selv stiler i mod. De får lov til at opleve, hvordan det er at lave store produktioner, snakke med instruktøren og skuespillerne, overvære prøver og ikke mindst se det færdige resultat, siger Kim Harris, linjeleder, Musical og Teater på Dansk Talentakademi.

Han ser frem til det fremadrettede samarbejde, som dels giver mulighed for at kigge ind bag kulisserne hos en partner inden for det professionelle teater, og samtidig giver Talentakademiet mulighed for at eksponere sig og gøre opmærksom på, at det findes.

– Det er en lille branche, og der bliver selvfølgelig snakket meget, så for os er det bestemt en god mulighed for at vise os frem. Og så er det da fedt at få respons på vores egne elever, og hvordan de agerer, så vi kan se, om vi arbejder i den rigtige retning, siger han.

Eleverne fra Musical & Teaterlinjen på Dansk Talentakademi søger typisk videre på landets teater- og musicalskoler, blandt andet i København og Fredericia.

– Og de har en ganske flot hitrate, sidste år fik vi blandt andet tre ind på Den Danske Scenekunstskole (2 på  Musicalakademiet i Fredericia og en på skuespillerskolen i Odense).  Det er vi lykkelige over, siger Kim Harris, der er spændt på at følge op på det nye samarbejde, som han håber på længere sigt åbner en masse nye muligheder.

– Og så er det da bare fedt, at musicalen kommer til Holstebro, så eleverne kan møde dem og følge op, siger han.

På Musikteatret Holstebro, som primært har etableret samarbejdet med One and Only Company for at sikre mulighed for at få de store populære musicals til Holstebro, er direktøren glad for den ekstra mulighed, som samarbejdet giver.

– De musicals vi producerer er 100% professionelle, men vi vil alligevel gerne forsøge at få talenter fra de respektive byer ind omkring produktionerne i en eller anden form – nogen vil komme på scenen, nogen vil indgå bag scenen, siger Anders Jørgensen, direktør for Musikteatret Holstebro.

– I Holstebro er vi så heldige at have Dansk Talentakademi, som uddanner unge i forskellige retninger, og det er vores intention, at vi kan bidrage til værdien af uddannelsen ved at tilføje en stor portion praktik i denne, ligesom vi kan give eleverne en fornemmelse af, hvad der venter efter endt uddannelse, siger han.

 

Oplev Elsk mig i nat

Elsk mig i nat spiller i Musikteatret Holstebro fra den 21. til den 30. april. Showet har som alle andre store musicals, der kommer til Holstebro, solgt godt, men der er dog stadig billetter at få.

Køb billet:
www.musikteatret.dk/program/elsk-mig-i-nat