Dansk Talentakademi inviterer til:

Premiere på kortfilmen "Svale Søgen"

D. 26.november har "Svale Søgen" - en kortfilm skabt af tidligere DTA-elev - premiere på Dansk Talentakademis Campus. Kortfilmen sker i samarbejde med Talentskolen.

“Svale Søgen” er en dramatisk ungdomskortfilm, som har til opgave at udforske hvordan samtykke virker, når man er i et parforhold.

Kortfilmen følger Marie og Jonas – et forelsket ungt par. Men en aften, hvor Jonas ikke opfatter Maries mangel på lyst og bryder en grænse, ændres Maries opfattelse af den person hun elsker. Marie skal nu kæmpe for at finde ud af, om hun elsker Jonas højt nok til at tilgive ham. Samtidigt, må Jonas kæmpe for at beholde Marie i sit liv.

“Svale Søgen” udforsker forelskelse, voldtægt, skammen der følger med – og hvordan mennesket begår fejl.

38% af alle seksuelle overgreb sker af en nuværende eller tidligere partner. Vi ønsker ikke at gøre nogen til en skurk, men belyse hvor vigtig kommunikation er, også med en fast partner.

Filmen er skrevet af skuespiller og forfatter Julie Baastrup og instrueret af prisvindenende instruktør, Filippa le Févre.

Premieren vil indholde to visninger. En visning kl 18, for diverse sponsorer, branchefolk og filmskabere, samt en åben visning kl 16, hvor vi opfordrer alle med interesse til at komme. Det er dog vigtigt for os at understrege, at filmen har en aldersgrænse, på 14 år.

Fakta om filmen
– Budget – lige under 70.000kr, med Holstebro Kommune som en af de store sponsorer

– Åben visning kl 16, lukket kl 18

– Premieren holdes i samarbejde med DTA

– På rollelisten: Kaya Loholt, som er aktuel med Carmel Curlers, Andreas Ditmer (Chosen på Netflix) og Julie Baastrup, som med denne film, har sin danske debut

– Selvom filmens hovedpart er optaget i København, kan dens midtjyske rødder ses i både rulleteksterne og på de smukke naturbilleder, filmet ved Storåen i Holstebro.

 

Filippa le Févre
– Er 22 år og kommer fra Holstebro

– Har arbejdet professionelt som skuespiller, danser og sanger, hos Nordisk Teaterlaboratorium – Tidligere medlem og ambassadør, for Dansk Talent Akademis filmteam

– Har instrueret 2 kortfilm, et web-serie afsnit for Panorama Production, samt en dansefilm, og blev i 2020 udvalgt som “ungt talent” af The Next Filmfestival i samarbejde med Odense Filmfestival

– Debutkortfilmen “Superdeterminisme – En verden uden fri vilje”, har vundet priser i udlandet, såvel som i Danmark. Best first time director på Istanbul Filmfestival og Åben klasse/bedste instruktør på Next Filmfestival i samarbejde med Odense Filmfestival

– Var i 2022 udvalgt, som en af de danske filmambassadører, på verdes største ungdomsfilmfestival: NFFTY i Seattle

– Var i 2022 udvalgt til den internationale talentcamp, for filmskabere under 30, til Odense Film Festival.