FRA HOLSTEBRO TIL LONDON, LEEDS OG ROTTERDAM

Danselinjen sender 4 dansere videre på deres drømme-uddannelser i Europa

Afdelingsleder Lene Bonde fra Danselinjen er stolt og glad på vegne af 5 elever, som tilsammen har søgt ind på 14 videregående og professionelle danseuddannelser og kom ind på 10 af dem. En elev har valgt at blive hjemme et år mere som trainee i Black Box Dance Company. De 4 andre rejser snart ud i Europa for at begynde på deres drømme-uddannelse.

Vi har alle forskellige drømme. For mange unge handler det om at få en fornuftig uddannelse i hus og komme et skridt nærmere en god og stabil tilværelse i voksenlivet med job, hus og familie. Men for nogle driver deres passion dem i andre retninger.

På Danselinjen hos Dansk Talentakademi brænder alle elever for at danse – naturligvis. Men selvom ikke alle drømmer om at forfølge dansen på et professionelt niveau, er der hvert år flere, som rejser ud i verden og giver alt hvad de har for at komme gennem auditions og forhåbentligt blive optaget på de professionelle og prestigefyldte danseuddannelser.

I år har 5 unge dansetalenter fra talentakademiets Danselinje deltaget i 14 forskellige auditions tilsammen. Ud af de 14 auditions gik de 5 elever videre og fik tilbudt optagelse på en eller flere af de uddannelser, de havde søgt ind på. I alt blev de tilsammen tilbudt 10 pladser.

Sille Jensby
17 år og fra Holstebro. Hun går i Balletskolens 10. klasse og er 2. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje. Sille søgte ind på 3 uddannelser og kom ind på 2, men hun har valgt at blive hjemme i Holstebro et år mere, hvor hun er optaget som trainee i Black Box Dance Company.
”Sille er kun 2. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje, men som danser er hun indbegrebet af hårdt arbejde, passion og kunstnerisk nerve. Sille har også danset i One Week Dance Company siden sommeren 2018. Vi ønsker hende et stort og varmt tillykke med de flotte auditions!”
– Lene Bonde, Afdelingsleder Danselinjen

Olivia Rose Sommer Mortensen
18 år og fra Holstebro. Hun læser HF og er 4. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje. Olivia søgte ind på 3 uddannelser og kom ind på 2. Hun har valgt Codarts i Rotterdam, Holland.
”Kæmpe varmt tillykke til Olivia. Olivia er en helt unik og hårdt arbejdende danser. Hun giver sig altid fuldt ud både i studiet og på scenen. Vi er utrolig stolte af hende og ønsker hende alt muligt held og lykke i Rotterdam, hvor hun starter på den videregående professionelle uddannelse.”
– Lene Bonde, Afdelingsleder Danselinjen

Emma Skyum Poulsen
18 år og fra Struer. Hun er snart færdig med 3.G på Holstebro Handelsgymnasium og er 3. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje. Emma søgte målrettet ind på 1 uddannelse og kom ind. Hun skal starte på Trinity Laban Conservatory of Music & Dance i London, England.
”Kæmpe stort tillykke til Emma, som er kommet ind på den professionelle bacheloruddannelse i contemporary dans i London. Emma har arbejdet hårdt mod sit mål hver dag! Vi er så stolte af Emma og glæder os til at følge hende forsat, når hun starter til september 2019.”
– Lene Bonde, Afdelingsleder Danselinjen

Maja Feil
18 år og fra Holstebro. Hun læser HF online og er 4. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje, fordi hun har været trainee hos Black Box Dance Company. Maja søgte ind på 4 uddannelser og kom ind på 2. Hun har valgt Northern School of Contemporary Dance i Leeds, England.
”På Dansk Talentakademi er vi mega stolte over, at Maja er blevet optaget på den 3-årige, professionelle bacheloruddannelse i dans i Leeds. Maja er en fantastisk danser og en skøn elev, som vi ønsker et kæmpe stort tillykke!”
– Lene Bonde, Afdelingsleder Danselinjen

Teade Abma
18 år og fra Holstebro. Han er snart færdig med 3.G på Holstebro Gymnasium og er 4. årgang på Dansk Talentakademis Danselinje. Teade søgte ind på 3 uddannelser og kom ind på alle 3. Teade har valgt Codarts i Rotterdam, Holland.
”Vi er utroligt stolte over, at Teade er blevet optaget på den videregående professionelle danseuddannelse i Rotterdam. Teade har været til optagelsesprøve på 3 uddannelser og er kommet ind på ALLE 3. Teade er en utrolig danser, som er helt unik og kreativ i alt han rører ved. Teade har arbejdet hårdt for hans mål og vi ønsker ham et kæmpe varmt tillykke!”
– Lene Bonde, Afdelingsleder Danselinjen

Dagbladet Holstebro: Snart danser de sig gennem Europa
Den gode historie om de unge dansetalenter ville Dagbladet Holstebro også gerne fortælle og bragte en fin artikel i avisen d. 14. juni 2019. Læs den her:
www.dagbladet-holstebro-struer.dk/artikel/unge-danse-talenter-snart-danser-de-sig-gennem-europa
(Artiklen er en plus-artikel for abonnenter.)

 

 

 

Fotokreditering:

📸 Jon Kristensen er fotografen bag mange af de flotte billeder  i billedgalleriet med de 5 dansetalenter.