Huset For Kunst & Design inviterer til:

Udstilling hos Huset For Kunst & Design - Nørrebrogade 1 i Holstebro

Kom til tre i én fernisering , når "Pink Glass Swan" af Marthe Ramm Fortun & Andrea Galiazzo, "Gimlet Eye" af Theodora Allen samt "A Feeling of Healing" af Jacolby Satterwhite udstiller deres værker.

Udstillingsperiode: Gimlet Eye og Pink Glass Swan, 18. november 2022 - 19. februar 2023

A Feeling of Healing, 18. november 2022 - 18. januar, 2023.

Åbningstider: Torsdag og fredag 14 - 18 samt lørdag og søndag 12-16.

A Feeling of Healing, Museet for Samtidskunst, Roskilde: 17. november - 13- januar.

Åbningstider: Tirsdag - torsdag 15 - 19 og fredag 14 - 18.

Med udstillingen Pink Glass Swan er de to kunstnere Marthe Ramm Fortun (f. 1978, Oslo, Norge) og Andrea Galiazzo (f. 1983, Padova, Italien), som også danner par privat, gået sammen om en følsom og nuanceret udforskning af deres egne oplevelser med at blive forældre og balancen og forhandlingerne mellem forældrenes omsorg og arbejdet som kunstner. Med “myter, der kredser om dem som gamle venner” har duoen lavet en installation centreret omkring selvbiografiske oplevelser, feministisk aktivisme, den græske myte om Leda og Svanen og tegninger af deres egen datter ved navn Leda. Ved åbningen vil Marthe Ramm Fortun stå for en performance i udstillingen.

Foto: Reuben Cox

 

Theodora Allens Gimlet Eye, en præsentation af ti nyere malerier er installeret i Kuppelrummet i Inger & Johannes Exners udstillingsbygning fra 1971. I den viste samling præsenterer Allen (f. 1985, Los Angeles, USA) en kimære af omhyggelige og krystallinske kompositioner, hvor stjerneskud og en serie af emblemer angiver et indadrettet og udadvendt blik. Gennem en stringent maleproces, hvor tynde lag oliemaling påføres og fjernes, bliver Allens stemningsfulde billedsprog spøgelsesagtig og som oplyst indefra.Ved at væve ornament og ikon sammen, nikker Allens destillerede billeder til den hellige teksts rige med hentydninger til oplyste manuskripter fra renæssancen og apokalyptiske gobeliner fra middelalderen.

 

Foto:

 

A Feeling of Healing af Jacolby Satterwhite (f.1986, Columbia, USA) er en udstilling kurateret og udviklet af Museet for Samtidskunst Roskilde i samarbejde med HFKD og med spillesteder i både Roskilde og Holstebro. HFKD viser værket We Are in Hell When We Hurt Each Other – en 24 minutter lang virtuel koncert. I filmen giver Satterwhite sorte kvinder agens og styrke og gør op med det hyperseksualiserede blik, som ofte har kunnet spores i kunsthistoriske motiver. Kvinderne indtager hovedrollen, og dansen bliver et rituelt modstandsværktøj mod en virkelighed fuld af vold og misrepræsentation. Anden del af udstillingen finder sted i Roskilde og åbner d. 17. november. Lørdag d. 19. november vil HFKD være vært for en talk mellem Jacolby Satterwhite og kurator Ida Schyum. Alle er velkomne / fri entre inklusiv kaffe og kage. Tilmelding kan ske på info@hfkd.dk.

Huset For Kunst & Design

Åbningen

Billeder fra åbningsudstillingen

Her er vi

Torsdag og fredag 14 - 18 samt lørdag og søndag 12-16.

Kom forbi Huset for Kunst og Design, vi glæder os til at se dig.