Kulturfestival for unge af unge og Dansk Talentakademi skal med

OFF TRACK er et fantastisk eksempel på, hvad der kan ske, når de voksne giver slip og lader os unge tage styringen

Ungdomsfestivalen OFF TRACK i Struer finder sted torsdag d. 26. til lørdag d. 28. august på Østkajen 2 i Struer. OFF TRACK er en kulturfest for unge af unge. Der er gratis entré til kreativitet, koncerter og hygge.

OFF TRACK placerer sig i et grænseland af festival, blomstrende ungemiljø under opbygning og kultur. Et levende fristed hvor relationer skabes og udfordres på et fundament af hygge, mad, musik og meget andet. Intentionen er at inkludere musik, dans, teater, film, billedkunst, design og litteratur i et samlet fællesskab af OFF TRACK, der bringer kulturen helt ned på jorden.

Signe Sønderholm fra Musical og Teaterlinjen og Joshua Wright fra Danselinjen - begge 19 år - er projektkoordinatorer bag OFF TRACK. Dansk Talentakademi har inviteret alle elever med og vi kører samlet i bus til Struer og bakker op om projektet og deltager i festivalen.

 

PRESSEMEDDELELSE – 

OFF TRACK: Havnen i Struer danner rammen om unge kulturiværksætteres enestående festival

 

I Vestjylland forstår man at give unge kulturiværksættere plads til at udfolde sig. Ikke blot på Dansk Talentakademi i Holstebro, men også med talentprojektet ShowUP, som går på tværs af Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommune. Et tydeligt eksempel er festivalen OFF TRACK, som er 100% kurateret af unge. Den foregår i Struer fra 26.-28. august.

 

Historien om festivalen OFF TRACK i Struer Kommune startede på samme måde som så mange andre historier om etableringen af nye kulturbegivenheder: Med en gruppe af voksne, der gerne ville lave noget for de unge.

Da projektlederen imidlertid blev syg tilbage i foråret, og projektet risikerede at kuldsejle, trådte de unge til og overtog styringen.

Men ikke nok med det. De unge var ikke tilfredse med budgettet på 200.000 kr., som de fik tildelt, så de fundraisede på kort tid yderligere 100.000 kr. Resultatet er festivalen OFF TRACK, som finder sted på havnen i Struer fra den 26.-28. august.

 

Udspringer af fire vestjyske kommuners talentprojekt

I spidsen for festivalen finder man Signe Sønderholm fra Herning og Joshua Wright fra Roskilde. De er aktuelt begge studerende på Dansk Talentakademi i Holstebro, og de kender hinanden fra et ophold på Viby Efterskole, der ligger uden for Middelfart.

Samtidig er de også en del af talentprojektet ShowUP, som er et samarbejde mellem Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern og Lemvig Kommune, der giver unge kulturiværksættere mulighed for at realisere deres idéer. ShowUP er således en platform for et væld af kreative udfoldelser – og nu også festivalen OFF TRACK. ShowUP er finansieret af midler fra de fire kommuner samt Slots- og Kulturstyrelsen og Færchfonden.

 

Koncerter, film, poetry slam, street food og meget andet

Signe og Joshua var en del af festivalprojektets følgegruppe i kraft af deres tilknytning til ShowUP. Det var aldrig meningen, at de skulle blive fælles projektledere for hele festivalen, men da chancen pludselig bød sig, var de nødt til at gribe den.

Det har resulteret i en festival, som er 100% kurateret af unge – for unge. OFF TRACK er gratis at deltage i, og på programmet finder man både poetry slam, dans, kreative værksteder, Q&As, film, street food og koncerter med blandt andre Patina, La Oh og Gustav Bjerrum.

 

”Et eksempel på, hvad der kan ske, når de voksne giver slip”

Signe Sønderholm fortæller følgende om ambitionerne for festivalen:

”OFF TRACK placerer sig i et grænseland af festival, blomstrende ungemiljø under opbygning og kultur. Den udgør et levende fristed, hvor relationer skabes og udfordres på et fundament af hygge, mad, musik og meget andet. Vi ønsker at skabe et fællesskab, der bringer kulturen helt ned på jorden.”

Joshua Wright supplerer:

”Festivalen er et fantastisk eksempel på, hvad der kan ske, når de voksne giver slip og lader os unge tage styringen. Vi er blevet taget alvorligt og har fået lov til at udfylde rammerne med de ting, som vi oprigtigt tror på, at andre unge gerne vil se. Det har vi naturligt nok en lidt bedre fornemmelse for end dem, der lige er et par årtier eller tre ældre end os!”

 

Find mere info:

· Facebook-event:
www.facebook.com/events/333889241813554/

· Instagram:
www.instagram.com/campofftrack/

 

OFF TRACK er støttet af:

Tuborgfondets Drømmepulje, Struer Kommune og showUP og er lavet i samarbejde med Struer Tracks.