DOX:DANMARK Pressemeddelelse 07-03-23

Programmet for HOLSTEBRO:DOX er landet

Fra den 17-27. marts byder HOLSTEBRO:DOX på 4 dage med dokumentarfilm, debat, borgerinddragelse og oplevelser i relation til dokumentarfilmene. Her kan du bl.a. opleve sydamerikansk stemning eller få indsigt i Holstebros grønne visioner, og få mulighed for at komme med dit input. Initiativet er blevet til i samarbejde med CPH:DOX, ShowUP, Holstebro udvikling og Dansk Talentakademi og er støttet af Holstebro kommune og Nordea-fonden. Derudover samarbejder vi bl.a. Med Holstebro Udvikling, Huset for kunst og design og Horisont Holstebro

HOLSTEBRO:DOX giver publikum mulighed for, at opleve fire meget forskellige dokumentarfilm på fire forskellige lokationer i Holstebro. På HOLSTEBRO:DOX kan man, den 21 marts opleve den meget relevante dokumentar The Hamlet Syndrome der handler om ungdommen i ukraine efter krigen brød ud i 2014. Samme aften vil der være premiere på DTA filmlinjens egne dokumentarer, som de glæder sig til at præsentere.

Den 23. Marts på Huset for Kunst og Design kan man opleve filmen White Balls on Walls og være med til at skabe et fælles kunstværk i samarbejde med eleverne fra Kunst og Designlinjen på DTA. Filmen White Balls on Walls undersøger hvorfor vi i en tid med fokus på bredde og mangfoldighed, stadig har en lav repræsentation af køn, race og kulturel baggrund i den moderne kunstverden med udgangspunkt i Museet Stedelijk i Amsterdam.

Sebastian Cordes fra Dansk Talentakademis filmlinje siger: 
“Det kan ikke overvurderes hvor fantastisk det er at CPH:DOX har indgået et samarbejde med filmlinjen på Dansk Talentakademi, generøst støttet af Holstebro kommune. CPH:DOX er en af verdens største dokumentarfilmfestivaler, og det er et scoop at forankre en global festival i det lokale kulturmiljø – både for fremtidens filmelever i byen og borgere der får mulighed for at møde nye og  spændende filmiske verdener. Det er nemlig det dokumentarfilm kan: give indblik i måder at leve og fortælle historier på vi ikke vidste fandtes. Mit håb for fremtiden er at dette samarbejde bare vokser, så udvekslingen mellem filmlinje, festival og hele Holstebro by, fortsætter og vi fortsat kan berige hinanden på tværs af kommune – og landegrænser.”

2023 CPH DOX

Det samlede program for HOLSTEBRO:DOX er nu tilgængeligt på

https://cphdox.dk/da/holstebro/

Her kan du også købe gratis billetter til film arrangementerne.

En del af DOX:DANMARK

HOLSTEBRO:DOX er en del af det landsdækkende initiativ DOX:DANMARK, der blev sat i søen af CPH:DOX i 2021, hvor 9 kommuner var med. I 2023 blev DOX:DANMARK udvidet,  så festivalerne er at finde i 28 kommuner rundt omkring i landet fra den 17.-27. marts, hvor de enkelte kommuner kommer til at præsentere et særlig kurateret festivalprogram med
dokumentarfilm, debatter og events. Programmet for de enkelte minifestivaler i de 28 deltagende kommuner er blevet udarbejdet pba. sparring og tæt dialog mellem CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner i de deltagende kommuner.

Læs mere om DOX:DANMARK her: https://cphdox.dk/da/doxdanmark-landsdaekkende-minifestivaler/

Yderligere information:

Ved spørgsmål kontakt Signe Sønderholm på 60174124 eller på e-mail sigensoenderholm02@gmail.com