Prisvindende elev-film, filmvisninger og samarbejder med branchen

Første år med filmlinjen på Dansk Talentakademi

Denne sommer kunne vi på Dansk Talentakademi fejre 1 års jubilæum for filmlinjen. På et år er der allerede blevet skabt prisvindende film, vist elev-film på festivaler og lavet masser af spændende projekter og samarbejder med branchen

For lidt mere end et år siden startede filmlinjen op på Dansk Talentakademi. Det er en linje, hvor man lærer at skabe filmiske fortællinger, lærer om foto, klip og lyd, og hvor man møder film i alle afskygninger.

Linjen startede op, efter at der under corona-pandemien blev eksperimenteret med at lave film-workshops og masterclasses på akademiet. Kurserne var målrettet unge mennesker, som havde lyst til skabe film – og der viste sig at være en stor interesse.

I år kan filmlinjen fejre 1 års fødselsdag. Linjen bliver ledet af instruktør Sebastian Cordes, og der er allerede sket rigtigt meget på det éne år, hvor vi for alvor har været i gang. Linjen er populær blandt ansøgerne, der er blevet lavet prisvindende elev-film og skabt spændende samarbejder med hele filmbranchen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elever vinder filmpriser og får film vist på festivaler

På linjen har eleverne på det første år allerede formået at skabe film, som bliver set og anerkendt rundt omkring i filmbranchen.

Til Danmarks største ungdomsfestival, The Next Film Festival, vandt to elever i år prisen for ”Årets bedste film” i Åben Klasse med deres dokumentarfilm, som de lavede til et dokumentar-forløb på akademiet. Det er ikke første gang, at elever fra akademiet har vundet priser på festivalen – det er allerede sket to gange før. De to elever var i år samtidigt nomineret til priserne for ”Bedste fotografering” og ”Filmtalentprisen” og vandt 5.000 kroner til deres næste produktion. Læs interview med de to elever, som vandt prisen i år i artiklen her.

I tiden med film på Dansk Talentakademi er fem elever desuden blevet udtaget til Talentcamp på The Next Film Festival. Her er de blevet sat i teams sammen med internationale filmtalenter og blevet inviteret til at deltage i weekender med workshops, masterclasses og netværksarrangementer.

Internationalt er en elev-film fra Dansk Talentakademi desuden udtaget til at blive vist på den Nordiske ambassade under Berlin Filmfestival. Filmen skal vises til talenteventet Screen Talent Europe i Berlin – samme by som linjens studietur gik til i år.

 

Spændende samarbejder og prisvindende gæsteundervisere 

På det første år har linjen allerede fået etableret spændende samarbejder med både lokale og nationale partnere. I Holstebro samarbejder filmlinjen blandt andet med Holstebro Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Ensemble Midtvest. Eleverne skal bl.a. producere film i samarbejde med Ensemle Midtvest, som ensemblet så skal lave en live improvisationskoncert over d. 26. januar. Eleverne har på det første år desuden lavet musikvideoer for lokale bands og reklamer for lokale firmaer i Holstebro.

Eleverne arbejder på nationalt plan sammen med CPH:DOX og Aarhus Filmværksted og har desuden lavet manuskriptlæsning med DR af Jonas Risvigs nye serie ”SALSA”. Eleverne har for også haft premiere på deres egenproducerede dokumentarfilm i samarbejde med verdens næststørste dokumentarfilmfestival CPH:DOX, der også havde flere internationale filmvisninger i byen med arrangementet DOX:HOLSTEBRO. I fremtiden er der desuden  etableret samarbejde med den nye dokumentarfilmuddannelse i Århus, Doktrin

Samtidigt er eleverne i tæt konkakt med filmbranchens, idet der gennem hele undervisningsåret bliver inviteret dygtige og prisvindendende mennesker fra hele filmbranchen til at undervise på linjen. I løbet af året har eleverne blandt andet haft æren af at have forløb med robertvindere og andre kreative kræfter fra branchen, bl.a. Zinnini Elkington, Hannah Elbke, Henrik Binger, Christina Rosendahl, Peter Albrechtsen, Astrup/Bordoff og Jenny Rossander/Lydmor.