"Vi er utrolig stolte af at kunne få sådan en opgave, så tidligt i vores karriere"

Lærke, Camilla, Laura og Theo fra Kunst & Designlinjen har lavet værket "Amalgamate" til Holstebro Kommune

Forvaltningen for Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked hos Holstebro Kommune inviterede til fernisering for rådhusets nye værk:

"Amalgamate"

af Camilla N. Nielsen, Lærke Lützen-Lauersen, Laura Buksti-Ladefoged og Theo Wøhlk. De fire har givet værket navn efter det engelske udtryk for at forene eller sammenslutte. "Det gav god mening, da vi prøvede af forene så meget af kunsten fra Holstebro, som vi kunne i et billede."

Vi har fået denne tilbagemelding fra en af de ansvarlige fra kommunens udsmykningsgruppe, Lise Mikkelsen:

 

Hen over vinteren fik vi den idé, at vi gerne vil have udsmykket den hvide væg, som er det første man møde, når man kommer til Kultur og Fritids kontor på Rådhuset. Vi drøftede flere forskellige muligheder – skulle vi købe, skulle vi kigge i Rådhusets gemmer, skulle vi kontakte en grafittimaler, eller skulle vi vælge en anden løsning. Vi fik heldigvis den (synes vi selv) geniale idé at kontakte linjeleder Anna Margrethe Pedersen fra Kunst & Designlinjen hos Dansk Talentakademi for at høre, om det måske var en opgave for nogle af hendes elever og om det eventuelt kunne indgå i hendes undervisningsplan.

I marts mødtes vi første gang med Lærke, Camilla, Laura og Theo, så de kunne se væggen og omgivelserne, hvor værket skulle hænge, men også for at tale om, hvad vi havde forestillet os. I april vendte de fire unge mennesker tilbage med to meget forskellige forslag, som vi talte lidt frem og tilbage om. Vi enedes om en kombination af de to idéer, så eleverne gik hjem og lavede en ny skitse, som vi fik præsenteret i begyndelsen af maj. Og den var ”lige i øjet”, så nu var det tid at gå tilbage til Dansk Talentakademi og skalere skitsen op til fuld størrelse.

 

 

Værket blev hængt op og præsenteret for afdelingens øvrige medarbejdere ved en lille fernisering i begyndelsen af juni.

Vi er utroligt glade for ”Amalgamate”, som de fire unge kalder værket, blandt andet fordi:

· Det er flot og lyser op på væggen,

· man kan kigge på det længe, og stadig opdage noget nyt,

· det relaterer sig til kunsten og åen i Holstebro

· det er vores helt eget unikke værk.

 

Hele processen har være en meget interessant og lærerig oplevelse – især for de to af os i ”udsmykningsgruppen”, som kommer fra idrættens verden. Vi har lært meget om materialevalg, farvekoder, harmoni, kontraster mv., som ikke er en del af vores sædvanlige hverdag. Vi var slet ikke i tvivl om, at de fire unge vidste, hvad de talte om. De gik meget professionelt (og pædagogisk) til opgaven. Eksempelvis havde de til hvert eneste forslag et udførligt budget, så vi kunne se, hvad de forskellige forslag ville koste som færdigt værk.

Så alt i alt har det været en virkelig positiv oplevelse. Vores eneste ”bekymring” er, at vi ikke har flere bare vægge, som trænger til udsmykning.

 

 

Venlig hilsen

Lise Mikkelsen

Fuldmægtig

Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked | Kultur og Fritid

 

Kulturen til forskel