Stort tillykke til alle dimittender og afgangselever

Dimission hos Dansk Talentakademi 2022

Lørdag d. 4. juni var en festdag hos Dansk Talentakademi, hvor dimittender og afgangselever fra alle linjer blev fejret. Campus var fuld af gæster, som oplevede de mange fantastiske elevindslag, taler og diplomoverrækkelser.

Vi glæder os til at følge alle elever, der nu rejser videre og ønsker jer alt det bedste og held og lykke!

 

Tale fra elevrådsformand Andreas Borchmann Laursen:
Kære DTA, talenter, afgangsårgang 2022.
Så kom dagen. Årets sidste dag på DTA. Jeres sidste dag på DTA.
Når et kapitel som dette slutter, så sker der unægteligt nogle ting. En af de ting er, at man får spørgsmålet og stiller det til sig selv: hvad nu? Hvad skal der ske efter sommerferien?
Og der er nogle af jer, som ved det. Det kan være, at I er blevet optaget på jeres drømmeuddannelse. I kan være kommet med i et kunstnerisk projekt. Og kæmpe stort tillykke til jer! Det er kæmpe sejt gået.
Der er også nogen af jer som, når jeg spørger jer, hvad I nu skal, vil svare mig “det ved jeg ikke”. Og til jer vil jeg sige et mindst ligeså stort og ligeså uforbeholdent tillykke! Stort tillykke med, at I ikke lader sig presse af samfundets forventninger. Stort tillykke med, at I ikke tager en beslutning, som I ikke er klar til og ikke er sikre på! Stort tillykke med at I mærker efter! Jeg håber, at det er noget af det, som I har lært og vil tage med fra DTA. At mærke efter, at være oprigtige.
Uanset om I ved hvad der skal ske eller ej, så skal I nu ud og definere en ny hverdag.
På DTA har I undervisere, som hjælper jer med faste rammer, en fast hverdag, et fast skema. Men den rigtige verden og især kunstens verden kan have en stor mangel på faste rammer. Jeg tror dog, at særligt jeres årgang er klædt godt på i forhold til disse udfordringer.
For når man ser tilbage på jeres årgang, så er der særligt én ting, som har defineret jer særligt meget. Og ja, jeg hader mig selv for at skulle nævne det, og jeg ved, at I også gør. Men nedlukning.
Nedlukningen betød, at den faste struktur, de faste rammer blev kastet op i luften og skulle gribes på ny. Jeres årgang har særligt været udsat for, at skulle vedligeholde og udvikle jeres kunstneriske praksis udenfor Campus, udenfor Huset, udenfor musikskolen, udenfor balletskolen, udenfor DTA.
Netop jeres årgang forstår, hvorfor selvdisciplin er vigtigt, når jeres undervisere ikke holder øje med jer. Så ja, det bliver en ny hverdag uden DTA, men forhåbentligt er den ikke helt ukendt for jer.
På vegne af elevrådet:
Stort tillykke med fremtiden!