DANSK TALENTAKADEMI PÅ FOLKEMØDET

24 elever har haft et begivenhedsrigt Folkemøde

Folkemødet på Bornholm er netop afviklet med rekordmange deltagere. En gruppe på 24 elever og 3 ansatte fra Dansk Talentakademi har i år været en del af Folkemødet med et tætpakket program af forskellige performances og pop-up optrædener i området ’Kunstskoven’ og hos flere samarbejdspartnere. Men også som gæster, hvor alle har fået en masse inspiration og oplevelser med hjem.

Folkemødet 2019 har netop fundet sted fra torsdag d. 13. til søndag d. 16. juni i Allinge på Bornholm. Den officielle udmelding er, at besøgstallet i år endte rekordhøjt med 114.000 besøgende. Ud af de over 100.000 mennesker, kom 27 af dem fra Dansk Talentakademi.

Vi sendte onsdag og torsdag 24 elever og 3 ansatte af sted fordelt på 3 forskellige rejsehold med forskudte afgange i varebil og tog og til sidst færge og bus på en rejse, der for mange kunne ligne et logistisk mareridt. Men humøret var højt på alle 3 hold hele vejen til destinationen på Bornholm.

Her etablerede gruppen fra talentakademiet en telt-lejr og gik i gang med at tømme den fyldte varebil for grej, instrumenter og udsmykning til området ’Kunstskoven’.

Hvad havde vi så på programmet?
Dansk Talentakademi var forud for Folkemødet blevet inviteret og tildelt området ’Kunstskoven’ – et hyggeligt område med træer og en lille bæk – lige bagved ArtPoliticos centralt beliggende debatscene. Derudover var der på forhånd aftalt flere forskellige pop-up optrædener hos forskellige samarbejdspartnere.

Med i Folkemøde-gruppen var elever fra linjerne Musical og Teater, Kunst og Design, Forfatter, Dans og Musik. De har op til turen på Folkemødet forberedt en række vidt forskellige indslag, der bredt repræsenterer talentakademiets og elevernes mange kunstneriske udtryk.

Bl.a. har gruppen pyntet skoven med kunstinstallationer og optrådt på scenen i ’Kunstskoven’ og skabt opmærksomhed inden debatter med pop-up’s på samarbejdspartneres scener og områder med så forskellig scenekunst som improviseret og koreograferet dans, klassisk, rytmisk og elektronisk musik, folkemusik og pop, solosang, korsang og fællessang og monologer, dialoger og forestillinger.

TV2 Bornholm viste det bedste fra fredagen
Fredag aften kom TV-holdet fra TV2 Bornholms live nyhedsudsendelse forbi talentakademiets ”base” ved ’Kunstskoven’ og der kom et fint interview og et musikalsk indslag med på TV.

Se eleverne fra Dansk Talentakademi optræde i ’Kunstskoven’:


– Klik på billedet eller her for at se klippet fra TV 2 Bornholm.

”Turen var NICE! Punktum. Ej, der var da nogle udfordringer som den lange rejse derover og på hjemturen, hvor vi missede det sidste tog pga. forsinkelser, at nogle af teltene, der stod klar til vores lejr ikke var store eller vandtætte nok og vi måtte skifte dem ud og andre problemer, som vi løste undervejs. Men intet af det kunne ødelægge vores gode humør! Så var der selvfølgelig det dårlige vejr, der væltede ind over os lørdag. Men det endte også med at blive en god oplevelse, der samlede holdet til en hyggelig aften i fællesteltet med stearinlys og spil.”

Kasper Krassimir Jensen, elev på Musical & Teaterlinjen og en del af Folkemøde-gruppen

”Turen til Folkemødet på Bornholm var en meget lærerig og god oplevelse for alle linjerne. Personligt optrådte jeg ikke nede på vores scene i Kunstskoven, men jeg oplevede at blive læst af den tidligere forstander på Forfatterskolen, Pablo Henrik Llambías, hvilket var utrolig givende.”

Camilla Bak Kristensen, elev på Forfatterlinjen og en del af Folkemøde-gruppen