Thomas Lund besøger Dansk Talentakdemis danselinje mandag den 5. februar 2018

Færch Fonden og Dansk Talentakademi inviterer verdens bedste balletdanser

Thomas Lund fra Det Kongelige Teaters Balletskole i København Dansk Talentakademis Danselinje, og du er inviteret til at komme og kigge på.

En donation fra Færch Fonden til Det Kongelige Teater har gjort det muligt at styrke lokale børns og unges møde med den klassiske scenekunst via workshops, forestillinger og masterclasses, og denne masterclass er led i dette.

Workshoppen ligger som en del af Åbent Hus Ugen på Dansk Talentakademi, og derfor er du velkommen til at komme og kigge på i Balletskolens studier kl.18.00 - 20.00.

Thomas Lund blev som 11-årog optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Som 19-årig var han færdiguddannet og blev optaget i Den Kongelige Ballet, hvor han som 26-årig blev udnævnt til solodanser.
Siden 2012 har han været forstander på Det Kongelige Teaters Balletskole i København, hvor han udover ledelsen af skolen også underviser eleverne. Han er endvidere efterspurgt som underviser på især Bournonville-seminarer over hele verden.

Thomas Lund har danset stort set alle store, mandlige Bournonville-roller (bl.a. James i Sylfiden, Gennaro i Napoli, titelrollen i Abdallah samt balletmesteren i Konservatoriet). Hertil kommer en lang række andre store roller i koreografier af koryfæer som Peter Martins og Jiri Kylian.

I 2005 blev han kåret som verdens bedste mandlige danser, og herudover har han modtaget en lang række priser.

Alle er velkomne.

På danselinjen er vi meget glade for, at Færch Fonden har givet os muligheden for at kunne byde Thomas Lund velkommen. Vi er overbevist om, at han kan inspirere vores unge talenter og give dem en god oplevelse. Det er altid vigtigt at have forskellige gæstelærere at spejle sig i og lære af.

Lene Bonde, afdelingsleder.