Øje for form og funktion?

Styrk din glæde ved at udfolde dig kunstnerisk

På Kunst & Design får du de bedste muligheder for at udfordre dig selv og arbejde intensivt kunstnerisk. Vi reflekterer over egne og andres projekter, træner dit øje og det at sætte ord på dine visuelle udtryk.

På Design lærer du at omsætte ideer til form, både gennem tegning og tre-dimensionelle øvelser. Du bliver præsenteret for nogle af de mange retninger, der er indenfor design – vi arbejder meget procesorienteret, men der er også mulighed for at arbejde med materialer og formgivning i praksis. Derudover forbereder vi dig til optagelse på design- og arkitektskolerne, hvis du ønsker at gå i den retning.

På Kunst & Design møder du forskellige opgaver og processer, der introducerer dig for billedkunstneriske- og designfaglige metoder. Undervisningen varetages af professionelle billedkunstnere og designere. Derudover har vi tradition for et stort antal gæsteundervisere og udveksling med de kunstnere der udstiller i Huset.

Undervisningen
Kunst og Design er et 3-årigt forløb. Det er tilrettelagt på den måde, at du kan følge en ungdomsuddannelse ved siden af. Det er også muligt at starte et intensivt 1-4 årigt forløb op efter eller uden en ungdomsuddannelse. Du kan også sammensætte et selvstændigt 4. studieår.

Undervisningen foregår fast hver tirsdag og onsdag kl.16.15-19.45. Derudover udbyder vi til tider workshops i weekender og andre hverdage, studieture og foredrag, samt koncerter på Dansk Talentakademis campus både i- og udenfor undervisningstiden.

Lokalerne og fællesskabet
Kunst & Design råder over 700 m2 atelier, udstillingslokaler og café i Huset for Kunst & Design, og som elev får du en atelierplads, som også kan benyttes udenfor undervisningen. Huset for Kunst og Design fungerer også som en kunsthal med et tætpakket samtidskunstprogram kurateret af Anna Bak. Du kan læse mere om huset på Huset for Kunst og Designs hjemmeside. Udstillende kunstnere bliver involveret i undervisningen og afholder talks på skolen og bidrager til et unikt indblik i, hvad det vil sige at arbejde som kunstner og designer.

Undervisere og gæstelærere
På de faste undervisningsdage introducerer vi dig for en bred grundpakke, hvor vi navigerer mellem forskellige udtryksformer.

Vi har løbende gæstelærere tilknyttet linjen, vi har bl.a. haft besøg af:

Helle Bovbjerg: Keramiker uddannet på Designskolen i Kolding og som grafiker på Århus Kunstakademi. Medlem af Butikken Lertøj.

Max Seinfeld: Keramiker uddannet fra University Hartford, Conneticut.

Maja Ziska: Scenograf uddannet på Designskolen i København.

Anne Mette Schultz: Billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, København. Stifter af Institut for Andvendt Tale og tidligere ‘Artist in Recidence’ på DTA.

Andreas Führer: Billedkunstner og musiker. Stifter af Institut Funder Bakke udenfor Silkeborg og musikkollektivet yoyooyoy.

Vinyl Terror og Horror: Greta Christensen og Camilla Sørensen udgør den kunstneriske duo med base i Berlin, som arbejder med omfattende lydinstallationer.

Ditte Soria: Billedkunstner uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Akademie für Den Bildeden Kunst, Wien. Medstifter af kunstnergruppen- og udstillingsstedet YEARS.

Lilibeth Cuenca Rasmussen: Performancekunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. I samlinger på institutioner som Statens Museum for Kunst og Horsens Kunstmuseum.

På Kunst & Design fik jeg øjnene op for de mange muligheder, der er på området. Også på en mere direkte måde i form af hjælp til at finde ud af, hvad jeg var interesseret i og gav mig mod til at søge ind på designskolen. Det er et sted, hvor det at være en del af design verdenen ikke blev gjort til noget uopnåeligt, som jeg ellers tidligere havde oplevet. Det er i sidste ende nok grunden til, at jeg overhovedet er der, hvor jeg er i dag, og går på designskolen.

Amarins Abma, tidligere elev

Kontakt

Linjeansvarlig Anna Margrethe Pedersen

Har du spørgsmål, kan du kontakte linjeansvarlig Anna Margrethe Pedersen på annamargrethe@talentakademi.dk eller ring på tlf. 25 61 70 84.

Optagelse

Vi anbefaler, at man starter hos os efter sommerferien i august eller alternativt i januar.

Læs mere om optagelse

Bliv beboer hos os

Vil du gerne bo i Holstebro samtidig med, at du går på Kunst & Designlinjen? Vi finder en bolig til dig; enten i campus eller i en dele-lejlighed sammen med andre unge fra Dansk Talentakademi.

VIL DU HØRE MERE OM KUNST & DESIGNLINJEN?

Klik her - Tilmeld nyt

Eksempler på elevprojekt