Danselinjen hos Dansk Talentakademi samarbejder med:

Dansk Danseteater

Dansk Danseteater, Balletskolen og Dansk Talentakademi har indgået et fast samarbejde med fokus på at styrke dansk dans i fremtiden.

Dansk Danseteater er et af Nordeuropas førende dansekompagnier med fast base på Operaen.

Dansk Danseteater blev stiftet i 1981 og er i dag Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni, sammensat af håndplukkede dansere fra hele verden.

Repertoiret spænder fra store sceneproduktioner på Det Kongelige Teater, over open-air begivenheder som Copenhagen Summer Dance og Aarhus Summer Dance, til turnéer bredt nationalt og internationalt. Vil du videre mere om Dansk Danseteater kan du besøge www.danskdanseteater.dk.

Samarbejdet med kompagniet giver Danselinjens hos Dansk Talentakademi mulighed for at få besøg af danserne fra Dansk Danseteater i Holstebro, hvor de faciliterer workshops og generelt inspirerer om livet som professionel danser. Dansk Danseteater sender ofte nogle af deres yngste dansere ud, som også kan rådgive og vejlede talentakademiets dansere i valg og tanker omkring videregående uddannelser. Der er også mulighed for, at Danselinjen kan besøge Dansk Danseteater i København.

Derudover får enkelte udvalgte af vores dansere også muligheden for at komme i praktik på Operaen i København ved Dansk Danseteater.

Samarbejdet med Dansk Danseteater inspirerer, styrker og danner grobund for fremtiden for danserne ved Dansk Talentakademis Danselinje.

Det der karakteriserer samarbejdet med Dansk Danseteater er, at det altid er utroligt professionelle og dygtige dansere, som vi får besøg af, og på samme tid er de utrolig søde og møder eleverne, der hvor de er og i øjenhøjde.

Lene Bonde, linjeansvarlig på Danselinjen ved Dansk Talentakademi