Oplevelsesrig og inspirerende tur for Kunst & Designlinjen

2 dages studietur i København for Kunst & Designlinjen

Kunst & Designlinjen har været på 2 dages studietur til København. Turen havde et indholds- og oplevelsesrigt program fredag med fællesaktiviteter og lørdag delte gruppen sig op i linjens 2 spor - Kunst og Design - med inspirerende og praksisorienterede besøg.

Linjeansvarlig Lotte Kjær og linjekoordinator Anna Margrethe Pedersen havde tilrettelagt turen og fortæller her:

Fredag var vi på Charlottenborg, hvor kurator Henriette Breton Meyer og projektleder Anne Mikél Jensen introducerede hhv. udstillinger med Eva Kotátkova og Roe Rosen, samt gruppeudstillingen Art & Porn. Derefter drog vi til Ny Carlsberg Glyptotek og sluttede derefter en virkelig dejlig dag med En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansens Teater. Optur, optur, optur.

Lørdag mødtes nogle elever på Det Kongelige Danske Kunstakademi til omvisning, introduktion og workshop med Esben Weile Kjær. Esben fortalte om at gå på skolen, om sin egen praksis og lavede skulpturelle øvelser med os i ler, som forholdte sig til kroppen. Andre elever var til workshop hos smykkedesigner Mads Heindorf. Mads har en lille, eksklusiv værkstedsbutik på Gothersgade. Først fik vi en introduktion til Mads’ vej ind i smykkefaget og derefter begav vi os ned under butikken, hvor der er indrettet et værksted med 8 arbejdspladser, her brugte vi dagen på at udvikle og fremstille vores eget smykke.