Kom til intim-koncert på Dansk Talentakademi den 14. november kl. 19 - 20

Claus Handberg og Kaspar Bonnén giver gratis koncert i campus den 14. november kl. 19 - 20

I 2016 udgav Kaspar Bonnén og Claus Handberg et fællesværk, Lp’en "Du Er Kun En Stjerne."

Det er et værk, der skærer ind til benet i forhold til det at miste. Og det er stærkt personlige men enkle tekster. Kaspar har skrevet teksterne og Claus har (i samarbejde med Anders Wallin) stået for musikken og produktionen.

Til arrangementet læser Kaspar op af sin roman "Ind til min mor", og mellem oplæsningerne spiller Claus et udvalg af sangene fra pladen.

Det varer ca. en time, og der er mulighed for at stille spørgsmål bagefter.

15 spørgsmål til forfatter & musiker Claus Handberg

Claus Handberg og Kaspar Bonnén afholder koncert på Dansk Talentakademi d. 14. november 2018. Arrangementet er gratis og åbent for alle. I forbindelse med arrangementet på Dansk Talentakademi har vi stillet Claus Handberg 15 spørgsmål.

Er du Claus Handberg?
Det vil jeg mene, ja.

 

Har du det godt?
Det er svært at svare på efterhånden. Jeg tror egentlig, at jeg er ok.

 

Hvor befinder du dig lige nu?
I min lejlighed. De roser, jeg købte for en uge siden, står på bordet foran mig og lever endnu, takket være den rette pleje. Man bør klippe dem hver dag og stille dem i lunkent vand, sagde ekspedienten, og jeg lytter altid til ekspedienter; deres råd forlænger i reglen produkternes liv.

 

Hvem er du i dag?
Den, jeg troede, jeg aldrig ville blive?

 

Hvem troede du, du ville være som voksen?
For nu at være ærlig, havde jeg ikke nogen klar ide om, hvem jeg ville være. Men jeg ville nok være en anden, end den jeg er blevet.

 

Hvad er talent?
Det er virkelig et godt spørgsmål. Engang vil jeg have sagt noget à la, at talent er noget man er oprettet i fra fødslen, men i dag ved jeg, det er bullshit. Nu tror jeg, at det på én eller anden måde handler om afstand, at man erkender afstanden herfra og dertil, afstanden mellem skrift og virkelighed, mellem tegnet og det, som det betegner. Det er en lang snak som i Krig & Fred-lang, og det bliver meget nemt højpandet og abstrakt – men nærmere kommer jeg det ikke her og nu.

Har du talent?
Ja. Ikke et knusende stort talent. Men et talent.


Hvad er kunst?
Gud… det aner jeg sgu da virkelig ikke! Forleden aften, i stilheden omkring et bål, sagde en ven træt: Kunst er en forholdsvis god måde at spilde sin tid på. Hende, som sagde det, er udøvende kunstner. Det gjorde mig totalt tom indeni, men måske hun har ret? En anden ven – som er lige så klog, men knapt så træt – opfatter kunsten som en tænkning, der ikke kræver validering. Er det noget? Eller hvad med en fiks lille aforisme: Jeg er i stigende grad i tvivl om hvad kunst er, men er sjældent i tvivl, når jeg oplever den. Pick and choose.

 

Er du en kunstner?
Se under spørgsmålet: Har du talent?

 

Hvad er forskellen på en kunstner og en gøgler?
Det kan jeg simpelthen ikke komme med et intelligent svar på. Og heller ikke et sjovt. Er der nogle gøglere tilbage? Der er i hvert fald kunstnere nok.

 

Hvornår hørte du første gang om Dansk Talentakademi?
Da det blev besluttet at Kaspar og jeg skulle komme til Holstebro og optræde. Og siden har jeg ugentlig stødt på mennesker der taler om stedet, enten nogle der har været elev deroppe eller har undervist der. Vi glæder os meget til at komme op og se det.

 

Hvornår og hvordan opstod det kunstneriske samarbejdet med Kasper Bonnén?
Helt kort: Vi havde for en del år siden talt om et musikalsk samarbejde, hvor Kaspar skulle stå for teksterne og jeg for musikken. Da han blev inviteret til at medvirke på en større udstilling, foreslog han, at vi lavede en LP sammen som bidrag. Vi gik langsomt i gang med at skrive sangene, men udstillingen blev selvfølgelig aflyst. Det var noget med at én af de involverede trak sig fra projektet. Men da vi begge var begejstret for processen og resultaterne, fortsatte vi, og begyndte indspilningerne med hjælp fra forskellige musikere. Især samarbejdet med Anders Wallin bør nævnes, hans indsats har betydet virkelig meget. Det var en lang og rodet proces, tidskrævende og økonomisk problematisk, men vi er begge stolte af pladen, der har flyttet nogle sten i hver vores liv.

 

Hvad er dit udgangspunkt?
Altså for at lave musik eller for at skrive? Eller for det konkrete projekt her? Det er noget med at forstå verden et værk ad gangen. Så kan jeg forsøgsvis sætte mig i forbindelse med resten af den. Åh sikke noget forbandet sludder. Det er sgu umuligt at svare på den slags. Here goes: Jeg springer ud i det.

 

Hvad betyder titlen på din debut-digtsamling 230 pund?
Det er meget enkelt: Hen mod slutningen i bogen er der et digt som hedder 320 pund og omhandler min moster. Digtet handler om ære og fylde. Titlen refererer til hendes vægt. Det er meget jysk.

 

Tilføj venligst et glemt spørgsmål og dertilhørende svar:
Kan du bedst lide at skrive eller lave musik?

Musikken er det største! Der er intet så ensomt som at skrive, intet der kan gøre dig så sær og bitter. Musikken er et kollektivt rum – i hvert fald for mig – og jeg elsker, når en musiker pludselig kører en anden vej ind i min sang og laver en håndbremsevending. Sangen antager et helt andet liv, ender et andet sted end oprindeligt tænkt. Det er uden for min kontrol, det er magi – og det er bare med at følge med.

 

Information
Claus Handberg, f. 1970 i Viborg. Debuterede med digtsamlingen 320 pund. Autodidakt forfatter og musiker.

Kaspar Bonnén, f. 1968 i København. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1993 – 1999. Kunstner, forfatter og musiker.

I 2016 udgav Claus Handberg og Kaspar Bonnén Lp’en Du Er Kun En Stjerne. Til arrangementet på Dansk Talentakademi i Holstebro spiller Claus et udvalg af sangene fra pladen og Kaspar læser op af sin roman Ind til min mor.

Den 14. november kl. 19 - 20
Intim-koncert på Dansk Talentakademi
Helgolandsgade 24
7500 Holstebro

Koncerten er arrangeret af Holstebro Bibliotek og Dansk Talentakademi og er gratis.