Arbejdet med at skrive og synge sangtekster

Workshop med First Flush den 8. maj

Sangteksten er en vild og uregerlig genre, og den rummer en unik poetisk mulighed, fordi litteraturen præsenteres med musiske følelser. Men samtidig er den gode sangtekst noget andet end det gode digt. I hvert fald nogle gange! I sangteksten sker der en forhandling mellem den mundtlige og den skriftlige dimension af sproget. Hvad sker der, når vi overfører noget skrift fra papiret til munden?

I First Flush har vi længe arbejdet med den litterære eller poetiske sangtekst, der ikke rigtig kan bestemme sig for, om den vil være digt eller sangtekst. Det er en pointe vi vil kigge nærmere på til workshoppen. Samtidig vil det være en mulighed for Talentakademiets elever at prøve kræfter med sangtekstskrivning.

Om First Flush
First Flush har siden debuten i 2011 udforsket sammenspillets muligheder. Bandets sange er musikalske genresammenstød, hvor poetiske tekster på dansk møder akustiske instrumenter og autotune i utraditionelle sangstrukturer.

Bandets udvikling har på 4 udgivelser ført dem gennem forpustet postpunk, akustiske folkballader og tung trap, og i 2017 udgav de det anmelderroste album ”FUWA”, der bl.a. blev kaldt ”fortryllende grundvoldsrystende” (Dagbladet Information) med ”nogle afsindigt smukke og herligt fremmedartede »rock«-sange” (Berlingske). Albummet præsenterede dem som et risikovilligt moderne rockband med rødder i den skandinaviske visetradition og med avantgardistisk udlængsel.

Kvartetten skriver stemningsmættede danske tekster, der stiller grundlæggende spørgsmål om, hvordan man kan formulere sin usikkerhed, sin angst, sine håb og brudte løfter på en måde, så det rækker, og der er tråde til både dansk midsommerstemning og mystikere som Strindberg og Lagerlöf.

I foråret 2018 er bandet klar med et nyt album, ”Spira” (Visage).

 

 

Tid og sted

Kl. 16.15 – 19.45
Dansk Talentakademis campus