Stort tillykke fra os alle hos Dansk Talentakademi

Ellen er kommet ind på Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet i Fredericia

Ellen Fjord er netop dimitteret efter 3 år på Musical & Teaterlinjen. Hendes mål lå fast og hun havde ingen nødplan, men ville gå efter drømmen. Vi blev derfor enormt glade på Ellens vegne, da hun fik svar efter optagelsesprøverne og er blevet optaget på drømmeuddannelsen, hvor hun til august skal starte på den 3-årige bacheloruddannelse i musical.

Ellen fortæller her om sin vej ind i scenekunsten, som hun brænder for og de tanker hun har gjort sig om rejsen frem til tiden på og efter Musical & Teaterlinjen hos Dansk Talentakademi.

– Hvornår og hvordan startede din interesse for musical og teater?

Jeg tror altid, interessen har været der, da jeg er født ind i en musikalsk familie. Min far er musik- og dramalærer på gymnasiet og han har stået for alle musicals på gymnasiet. Jeg var altid med og jeg kunne ALLE sangene. Som lille fik jeg endda lov til at være med til audition og synge den karaokesang, jeg havde øvet mig på. Senere som jeg blev ældre, blev jeg mere bevidst om, hvad det kunne for mig og hvilke følelser jeg fik af at opleve det der skete på scenen og jeg fik tanken om, at det der kunne jeg også. Jeg ville også stå på den scene.

Mine forældre har aldrig presset på, men jeg ville starte til dans som 3-årig, hvor jeg så startede til ballet. Efter et år med balletten fik jeg lyst til at prøve noget andet dans, noget med noget mere gang i. Derudover har jeg gået på musikskolen til slagtøj, sammenspil og kor. Mine fritidsinteresser gav mig et frirum, da folkeskolen ikke fangede mig så meget. Men mine kreative hobbyer var også der, jeg fandt min sociale omgangskreds og fandt nogle, der brændte for de samme ting som mig. Det er også det jeg har oplevet hos Dansk Talentakademi. Her har jeg kombineret mine fritidsinteresser med mit sociale netværk og det er primært her jeg har haft mine venner og min omgangskreds.

På Vostrup Efterskole var første gang jeg stiftede bekendtskab med faget drama. Jeg synes faktisk, det var den kedeligste undervisning i forhold til dans og sang. Og jeg tænkte, at det slet ikke var mig. Men så endte jeg jo med at gå til audition på FAME hos Dansk Talentakademi og så besluttede jeg alligevel at søge ind på Musical & Teaterlinjen. Jeg vidste jo, at jeg gerne ville musicalvejen og ville få brug for dramafaget. Hos Dansk Talentakademi var drama en helt anden oplevelse. Jeg tror, det skyldes, at undervisningen var med en helt anden tilgang end jeg havde oplevet på efterskolen og her oplevede jeg, at drama var sjovt.

 

Hvordan har din tid hos Musical & Teaterlinjen klædt dig på til at søge ind på Musicalakademiet?

Alle 3 discipliner har jeg fået grundig erfaring med hos Talentakademiet. Gennem de 3 år har det været en helt anden og mere nuanceret undervisning som har været teknisk, praktisk og eksperimenterende og det har givet mig en bred vifte af erfaring i alle 3 fag af hvad man skal kunne. Jeg føler, jeg har været gennem alt. Nu er der ikke noget, jeg er bange for at blive kastet ud i på musicalakademiet. Jeg er blevet mere modig og har fundet ud af, at de ting jeg måske før var bange for, er nogle af de ting, der er sjovest. Det er der, hvor jeg ender på dybt vand og virkelig sætter mig selv i spil, at jeg lærer mest og det er noget af det vigtigste, jeg vil tage med mig.

Jeg har lært mig selv at kende, både teknisk indenfor disciplinerne i fagene, men også meget personligt om mig selv, f.eks. at sætte mine grænser og lære hvad jeg har lyst til at lave med selv rent teknisk. Jeg føler, jeg har fundet en vej for, hvad jeg kan stå inde for og hvad jeg har lyst til at lave indenfor den her verden. Det er en vigtig erfaring generelt, uanset om man vil fortsætte i den kunstneriske retning, for alle er det godt at lære sig selv at kende.

 

– Hvordan har det været for dig at forfølge din drøm uden en plan B?

Det har objektivt set været usikkert. Jeg har jo taget en STX som sikkerhedsnet, men jeg har ikke haft noget personligt sikkerhedsnet for, hvad jeg personligt ellers gerne ville. For der har ikke været andet, jeg har haft lyst til at lave, hvis det her ikke gik. Jeg var bare ikke i tvivl om, at det var det her, jeg skulle. Jeg har været i tvivl, om jeg var dygtig nok og om hvornår jeg skulle videre, men det har nok altid været en forestilling jeg har haft, at jeg skulle noget indenfor den her verden og det har givet mig en underlig ro. Jeg vidste, at jeg skulle dygtiggøre mig og arbejde for det og så vidste jeg, at det nok skulle ske på en eller anden måde.

Jeg har holdt fast i, at jeg skulle være omkring scenekunst – enten foran eller bagved scenen. Jeg har altid følt, at det var den her verden jeg har hørt til i. Hvis det her ikke var lykkedes, så skulle jeg nok finde en måde at kæmpe mig videre på.

Mine forældre har altid støttet mig, sikkert fordi de også selv har kreative interesser, særligt inden for det musikalske. De kunne se mit talent og min lyst til det her felt. De har dog spurgt ind til min plan b og forsøgt at ruste mig til, hvad jeg så ville gøre, hvis jeg ikke kom ind. Det er nok naturligt for forældre, men jeg har følt, at de ikke havde den samme ro omkring det, som jeg havde. De har dog altid støttet mig og bakket mig op. De har kørt mig rundt til 20 forskellige ting i ugen, så jeg kunne nå alt det, jeg gerne ville.

 

Hvad er næste drøm? Teater- eller musicalscener, tv, film eller ?

Min drøm og mit mål var at komme på musicalakademiet, for min store drøm er at blive musicalperformer. Mit næste mål nu jeg er kommet ind, er at dygtiggøre mig alt, hvad jeg kan i de næste 3 år og derefter drømmer jeg om at stå på scenen som performer.

Når jeg ikke vil det mere, har jeg gjort mig nogle tanker om, at jeg måske kunne tænke mig en kandidat i en anden rolle, gerne bag scenen, da det også interesserer mig. Jeg kan godt lide at have rollen som planlægger og leder på en produktion, så på sigt er det måske der, jeg ender. Men jeg er bare nysgerrig på branchen og det kunne også være fedt at lave film en gang. Måske en dag at danse på Broadway, hvis jeg får en drøm om at rejse udenfor Danmarks grænser – hvem ved?

 

Held og lykke til Ellen!