Uge 40 2018

Talentakademiet deltager i Ordblindefestival

Oplev dele af årets Ordblindefestival i Huset for Kunst og Design og talentakademiets campus.

Huset for Kunst og Design kommer til at summe af workshop, kunstnere, kreative børn og unge i hele uge 40 som er International Ordblindeuge. Dansk Talentakademi har i samarbejde med Holstebro Kommunes læsekonsulent Nina R. Kledal inviteret billedkunstner Gudrund Hasle og illustratoren/tekstilkunstneren Gitte Lægård og forfatteren Allan Lillelund, som hele ugen vil arrangere kunstworkshops med elever i læsevanskeligheder og ordblinde elever fra kommunens folkeskole, ordblinde HF fra Nørre Nissum og DTAs Kunst og Design elever.

De forskellige kunstworkshops udmønter sig i en udstilling på Huset for Kunst og Design, der vokser dag for dag og åbnes fredag d. 5. oktober med fernisering kl. 15-17.

Gudrun Hasle arbejder sammen med de ordblinde elever i en levende workshop, hvor produkterne består af malede bannere, malede skilte og bogstaver mv. og det er kun de deltagenes fantasi der sætter grænser. Gudruns ærinde er at åbne op for den forståelse at alle er lige vigtige, og har lige ret til at udtrykke sig i verden. De forskellige kunstworkshops udmønter sig i en udstilling der vokser dag for dag.

Gitte og Allans kreative skrive- og tekstilworkshop byder på skrivning for ordblinde elever, i en skabende proces. Processen lukker op for den sanselige og eksperimenterende handling, hvor eleven fordyber sig i sprogets og materialernes kunnen, ved at kombinere små tekststykker med collage. Elevernes smartphones bliver inddraget, som et kreativt procesredskab til at registrere, huske og analysere de mange koblingsmuligheder ligesom telefonen kan bruges til at indtale tekst eller undersøge ordene.

Ugen sluttes af med en fernisering af udstillingen i Huset for Kunst og Design, der er åben hele weekenden. Om lørdagen kan man opleve ’ordblindemanden’, Christian Bock, på DTA Campus, fortælle om hans liv som ordblind. Man bliver grebet af Christians fortælling som er både nærværende og humoristisk.

Se ugens program

www.holstebro.dk/ordblindefestival