Dansk Talentakademis Danselinje samarbejder med

DeLeónCompany

Dansk Talentakademi og DeLeónCompany har indgået et fast samarbejde, som har til fokus at skabe stærkere bånd i det danske dansemiljø, samt at give akademiets elever mulighed for at opleve udøvende kunstnere helt tæt på i deres skabende processer.

DeLeónCompany er et dansk dansekompagni inden for samtidsdans og scenekunst, der består fast af kunstnerisk leder, Jens Schyth Brøndum og kreativ producent, Stina Strange. Fra produktion til produktion bliver et kreativt hold af dansere, scenografer, kostumedesignere, lyd- og lysdesignere hyret ind til at indgå i åbne, kollektive processer omkring udviklingen af hver enkelt forestilling.

 

Kompagniet arbejder med forestillinger og kroppen i en altid bevægende, organisk form, der inviterer publikum ind i et poetisk univers, hvor fysikalitet, lyd og lys sammen fortæller om relationer, stemninger og ofte uhåndgribelige emner.

 

Samarbejdet giver akademiets elever mulighed for at opleve selvstændige og professionelle kunstnere helt tæt på i deres skabende processer, både når kompagniet gæster Dansk Talentakademi, eller når akademiets elever  har mulighed for at tage ud til workshops eller forestillinger med DeleónCompany. Enkelte elever fra akademiet får også mulighed for at komme helt tæt på arbejdet i kompagniet i form af et praktiktilbud ved kompagniet. 

 

Samarbejdet mellem Dansk Talentakademi og DeleónCompany har til formål at skabe spor i det danske dansemiljø i form af, at begge organisationer kan få glæde af hinandens ressourcer, kunstneriske DNA og løbende udvikling. 

”Indenfor samtidskunst er DeleónCompany et af de mest skælsættende og toneangivende kompagnier i Danmark. De har en helt unik og stærk kunstnerisk profil, som er utrolig inspirerende og givende for Dansk Talentakademis miljø. Stina og Jens er altid utrolig jordnære når de arbejder med vores elever. De er super inspirerende kunstnere og de rykker virkelig eleverne langt i deres fysiske dans. Kompagniet arbejder på en bestemt måde, der øger elevernes refleksioner omkring dansen og hvordan eleverne, som kunstnere, ser verden omkring dem”

Lene Bonde, linjeansvarlig på Danselinjen ved Dansk Talentakademi

Fotograf: Daniel Villadsen

Fotograf: Emilia Staugaard