Online træning, dans på film og under åben himmel

Et kreativt og virtuelt semester på Danselinjen

Mens vi har været under Corona-nedlukning, har vi trænet som normalt online på Zoom og senere udendørs i smukke omgivelser. Kreativiteten har stadig været flydende og selvom vi i en periode ikke kunne danse fysisk sammen, har vi stadig danset under den samme himmel, til den samme musik og med de samme intentioner.

På Danselinjen har undervisningen foregået virtuelt med fokus på at bibeholde kreativiteten og danseformen. Den virtuelle undervisning har givet mulighed for forsat at have en del gæstelærere udover den normale træning i klassisk ballet og samtidsdans. Danselinjen har haft følgende gæstelærer: Nikoline Due, Stina Strange, Jens Brøndum, Sine Kloster, Christina Dyekjær, Anne Tølbøll m. fl.

Derudover har danserne haft workshoppen; KLAR-KRISEN med Anders Dahlin Koefoed, som er underviser hos Psykiatrifonden, hvor de bl.a. sammen fandt gode råd til at komme godt igennem Corona-krisen, samt fik et rum til at tale om de udfordringer de hver især havde i en Corona-ramt hverdag.

Mens vi har været væk fra dansesalen, har alle danserne produceret deres egen dansefilm, som du kan se på Danselinjens Facebook-side og Instagram-profil.


‘Som Om Intet Var Sket’ – en kortfilm af to danseelever

Kortfilmen ‘Som Om Intet Var Sket’ er skabt af Anton Thomsen og Clara Gudum, som begge er elever på Danselinjen og medlemmer af Dansk Talentakademis Filmteam.

Filmen blev produceret og indsendt til TheNextFilmFestivals CoronaAward, som er en konkurrence for unge filmskabere. Konkurrencekravet var, at den skulle omhandle den ændrede verden, de unge filmmagere oplevede under Corona-lockdown.

Anton og Clara valgte primært at formidle gennem dans, men de fik kreativ hjælp fra elever på tværs af linjerne: Musical og Teater-elev Sigurd Thomasen har hjulpet med musikken og Forfatter-eleverne Amalie Kristensen, Astrid Jørgensen, Silja Hansen og Lea Jensen med teksten. Anton og Clara takker desuden Filmteamets mentor Sebastian Cordes for hjælp med projektet.

Om filmen:
“Filmen udforsker modsætningsforholdet i længslen efter socialt samvær og retningslinjerne, som vi alle må overholde, uden at give et definitivt svar på det.”

Vinderfilmene blev udvalgt af en jury bestående af nogle af Danmarks bedste filmfolk og Anton og Clara vandt konkurrencens 2. plads for deres flotte film.

Filmanmelder Ann-Lind Andersen præsenterede på vegne af juryen filmen:
“2. pladsen går til en film, som er både smuk og stilfuld og som blander digt og dans. Den får udnyttet byens tomme rum til at udtrykke dens temaer om isolation og ensomhed og er samtidig meget visuelt stærk og stemningsfuld.”


Dagbladet Holstebro Struer fortalte i artiklen ‘En tilfældig løbetur reddede et helt skoleår’, historien om, hvordan Lene Bonde, som er linjeansvarlig for Danselinjen, helt tilfældigt fandt en kreativ og alternativ løsning og flyttede skoleårets sidste undervisning udendørs i de smukkeste omgivelser under bøgetræerne på Friluftsscenen i Holstebro Lystanlæg.

Vi takker Kulturperlen Holstebro mange gange for tilliden og for det gode samarbejde.


Danselinjens afgangselever fejret til KulturDag

Søndag d. 21. juni fejrede Dansk Talentakademi alle afgangselever med et udendørsarrangement på Friluftsscenen i anlægget. Elever fra Danselinjen optrådte på scenen med deres egne koreografier og fik overrakt diplomer for deres 3-årige forløb hos Dansk Talentakademi.

Stort tillykke til:

Eloise Eliasen
Sille Jensby
Simone Juul Wennerberg

– og stort tillykke til 2. års elev Kristian Hviid, som også er blevet optaget på en videregående uddannelse i Contemporary dans.

Danselinjen på Zoom: 

 

Vi danser på film:

 

Tak til årets sidste gæstelærere: